Efter Träningsmatchen/U21-matchen mot ÖSK

Efter Träningsmatchen/U21-matchen mot ÖSK

AFC valde att använda Måndagens match i U21-Allsvenskan som genrep inför återuppstarten av Superettan. Man fick med sig hela 4-0 från Behrn Arena.

AFC Eskilstuna bjöd med mig att följa med på spelarbussen och i omklädningsrummet inför deras möte med Örebro SK, vilket jag tackar mycket för. 
Eskilstuna valde att ta med sig stora delar av A-truppen och använda matchen som ett genrep inför helgens omstart i Superettan mot GIF Sundsvall
Truppen som åkte innehöll bland annat Pontus Rödin som spelade ungefär 20 minuter, försvararen har ju varit skadad under en längre tid. 
Örebro hade bland annat med sig några bänkspelare från A-lagets match mot IF Elfsborg dagen innan. Bland annat nummer två målvakten Mergim Krasniqi och Taha Ali spelade. 
AFC startade med: 
                   Wicks
Manns - Sabah - Tihi - Mammar
Alsanati - Takahashi - Lushaku - Linnér
      Ahl-Holmström - Götesson

Matchen började med en väldigt intressant situiation där en ÖSK-spelare blev tacklad i boxen av Lawson Sabah och domaren valde att peka på straffpunkten. Straffen räddades dock fint av Josh Wicks, returen blev en tilltrasslad situation där bollen bland annat tog i ribban, men tillslut rensades den bort. Kort därefter provade ÖSK´s Taha Ali med skott som Wicks limmade på ett vackert vis. 
5 minuter senare skulle AFC få chansen att göra mål från elva meter. Ahl-Holmström blev tacklad i boxen. Straffen satt i mål av André Alsanati, inte den bästa straffen jag sett men mål är allt som räknas. 
Efter målet började AFC ta över mer och mer och var det klart bättre laget innan domaren blåste av för ett cooling break, något som var välbehövligt då det var otroligt varmt på Behrn Arena . 
Efter pausen fortsatte matchen på inslagen väg, AFC ägde bollen och letade efter lägen. Viktor Götesson och Alexander Ahl-Holmström provade båda med skott som räddades av målvakten Krasniqi som trots att han släppte in fyra kassar gjorde en fullt godkänd match. 
Det bästa läget för att utöka ledningen fick Jesper Manns efter fint kombinationsspel av Mammar och Linnér. Skottet från högerbacken räddades dock mycket skickligt av målvakten. 
Innan halvtid skulle AFC utöka ledningen genom Ismet Lushaku. Ett perfekt avslut utifrån straffområdet innebar 2-0 AFC. 
I pausen gjorde AFC flera byten, Törnqvist för Wicks, York för Mammar, Fors för Manns, Coffey för Ahl-Holmstörm och Yakubu för Alsanati. 
Det första intressanta som hände i den andra halvleken kom efter en snabb frispark, Coffey fick bollen i straffområdet och dundrade läckert in 3-0 för AFC, upp i nättaket. 
Efter det kom ÖSK till liv lite, en bra löpning genom AFC's linjer led till en ny straff för hemmalaget. Sabah igen med tacklingen som innebar straff. Men Törnqvist som kom in för Wicks gjorde en fantomräddning på Ali's straff. 
Örebro fortsatte trycka på och skapade flera fasta situiationer som AFC behövde stanna alerta på. 
Det var dock AFC som skulle fortsätta hitta bra lägen, Yakubu hade lägen att utöka men sköt i ribban, Götesson hade lägen men sköt i stolpen. Båda spelarna var dock involverade i 4-0 målet. Det såg ut som att bollen var över linjen redan vid Götessons avslut, Yakubu avslutade bollen när den kom ut till nigerianen och målet blev krediterat till honom.
I slutet av matchen syntes det att värmen började ta på flera spelare, AFC sjönk lite i intensitet och Törnqvist behövde göra några ritktigt bra räddningar. Inte mycket mer hände i värmen utan matchen slutade 4-o till bortalaget inför ungefär 100 supportrar. 

Under dagen var jag nere på AFC's träning och plockade upp lite intressanta saker. Både Marre Bazi och Rasmus Wikström var igång i träning, samt Pontus Rödin som spelade 20 minuter igår. Jag tog ett snack med André Alsanati om delvis matchen igår men också hur uppehållet har varit och GIF Sundsvall. 

Hur kändes matchen mot ÖSK?

- Det kändes bra, kul att spela och att vi är igång igen. Jag kände mig involverad på min kant, föröskte bygga upp mycket anfall, styra bollen så mina 45 kändes bra. 

Hur har uppehållet varit? 

- Jag har tränat på bra under uppehållet. Jag är lite sliten nu efter vi har hållit igång en vecka och sedan match igår, men det känns bra. 

Vi har comeback i Superettan mot GIF Sundsvall på Söndag, dina tankar om den matchen? 

- Det känns bra i truppen, det kommer bli en väldigt svår match mot ett bra motstånd, men vi kommer göra vårat bästa så får vi se vad som händer. 

Tillsist, vem har sämst frisyr i AFC?

- Det måste nog ändå vara Viktor Fors, som en liten annanas, säger André och skrattar. 

Tack André för att du ställde upp. 
Jag vill även passa på att återigen tacka klubben för att jag fick följa med till Örebro. 

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-07-13 22:25:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna