Eftersnack med Linderoth: "Så länge vi skapar många målchanser så kommer målen komma"

Det blev förlust för Skövde AIK även i omgång två från Svenska Cupen och återigen mot allsvenskt motstånd och denna gång Degerfors IF på Behrn Arena i Örebro där "hemmalaget" vann med 1-0. Vi har fått en pratstund med Skövdes huvudtränare, Tobias Linderoth efter matchen och han är optimistisk inför framtiden.

Matchens enda mål gjordes av Dijan Vukojevic efter elva minuterss spel på Behrn Arena i Örebro. I den första halvleken hade Degerfors bud på fler mål, men 1-0-målet stod sig som matchens enda och sett till de sista 45 minutrarna så kan man tycka lite synd om SAIK som skapade många kvalificerade målchanser, men bollen ville inte in idag. Vi har fått en pratstund med Tobias Linderoth efter matchen mot Degerfors och så här kommenterar han dagens insats:
- Jag tycker att vi gör en riktigt bra match idag. Vi skapar många väldigt bra chanser idag. Vi har kontroll på spelet långa stunder i matchen mot ett allsvenskt motstånd.

Mållöst framåt igen - frustrerande att bollarna inte vill in?
- Ja, i dag skapar vi fem stora chanser, där vi bör göra några mål. Deras målvakt göra ett par riktigt bra räddningar, men så länge vi skapar så bra och många målchanser så kommer målen att komma.

Fysiskt tufft igen. Är du nöjd med inställningen?
- Idag tycker jag inte det var så fysiskt. För mig är det en ärlig och bra fotbollsmatch. Vi har glömt lite i Sverige att det är närkamper och kamp i fotboll. Det ingår.

Nästa match för Skövde AIK är hemma på Södermalms IP och där väntar IFK Luleå i den tredje och sista omgången från gruppspelet.
Matchen spelas söndagen 5 mars med matchstart klockan 13:00.