El Motorcito gav Argentina en pinne mot Sydafrika

Kallas man "el Motorcito" så är det kanske ok att göra mål i VM.
Det kan vara VMs tuffaste smeknamn. Romina Nunez från Argentina har detta namn och gjorde 2-2 mot Sydafrika precis.

Ingen ville förlora, det skulle vara det sämsta resultatet. Men oavgjort gjorde inte många heller. Nu blev det oavgjort mellan Argentina och Sydafrika i Dunedin, som skyltar med att vara världens största inomhusarena med naturligt gräs.

Det var en kamp mellan ett bollerövrande Argentina och ett kontrande Sydafrika. Argentinas försvar var osammanhängande och letargiskt. Det saknades någon form av allmän metafysisk känsla som höll ihop lagdelen för Thembi Kgatlana sprang rätt fritt i anfallsspelet. Banyana Banyana tappade Refiloe Jane i mitten av halvleken då hon blev skadad, men det stoppade inte Sydafrika som gjorde mål då Kgatlana och Motlhalo lurade offsidefällan och den f.d Djurgårdaren gjorde 1-0.
Thembi Kgatlana hade sedan en boll inne i mål före paus, men Argentina träffade också ribban, så matchen var jämn i paus.

Sedan gjorde Banyana Banyana 2-0 efter paus då just Thembi Kgatlana tryckte in ett inlägg. Dansen var total, teknokratin dominerade i en extas.

Men livet för Banyana Banyana skulle ta en ändring för Argentina har en anfallsådra i sig. En bit in i andra så kom 2-1. Snyggt skott av Braun- f-ö från Oregon i USA, och sedan mål av El Motorcito. Den lilla motorcykeln från Argentina - Romina Nunez- som gjorde 2-2 med kvarten kvar.

En poäng var. Inget bra för något av lagen och inget av lagen har vunnit i VM. Ännu.

Thembi Kgatlana sade efter matchen "We had the game in our pocket but we gave away two easy goals. That is something we'll need to improve going into our next match.We need to give 100 percent focus, whether we are leading or not, and show a very good mentality until the referee blows the final whistle. Today we made life difficult for ourselves."(från www.supersports.com)