Degerfors - Elfsborg
0 - 6

Elfsborg körde över Degerfors
Rasmus Alm fick göra sitt första hattrick i den gulsvarta tröjan och i karriären.

Under söndagseftermiddagen spelade IF Elfsborg mot Degerfors IF på Stora Valla, och det skulle bli en riktig uppvisningsmatch av Elfsborg när man fullständigt körde över Degerfors med 0-6.

Elfsborg kom in till den sjätte omgången av Allsvenskan med ett nyfunnet självförtroende efter islossningen i matchen mot GIF Sundsvall senast, när man vann med 3-1 och skapade närmare 30 målchanser. Och på den inslagna vägen skulle även Elfsborg  fortsätta i matchen mot Degerfors

Det skulle inte dröja många minuter förrän det första målet i storsegern kom för Elfsborg, när Sveinn Aron Gudjohnsen får bollen serverad in i boxen av Oliver Zandén och drar på ett klassavslut som går rakt upp i det vänstra krysset till 0-1. Men, det skulle bara bli värre för Degerfors, tre minuter senare får Jeppe Okkels med bollen bara löpa förbi sin försvarare och passa in till Rasmus Alm som tog emot bollen och placerade in 0-2. Elfsborgs inledande minuter av matchen var ren propagandafotboll för hur Jimmy Thelin vill att hans lag ska spela och visade upp vilka stora kvalitéer som finns i truppen. I den 15:e matchminuten kom även 0-3 målet när Rasmus Alm hittade in med bollen till Simon Olsson som slog in sitt andra mål för säsongen i öppet mål.

Elfsborg hade total kontroll på matchen och hemmalaget Degerfors första minuter var en nivå som inte är värdigt ett lag i Allsvenskan. Elfsborg vann i stort sett alla dueller och straffade Degerfors med sitt anfallsspel gång på gång.

Det dröjde bara 15 minuter från det 0-3 målet innan Rasmus Alm hade gjort 0-4 genom att få bollen återigen serverad av Jeppe Okkels som hade lekstuga ute på sin vänsterkant.

Till andra halvlek valde Thelin att efter 55 minuter spelade att göra några byten och använda den breda bänk man hade för eftermiddagen. Både Johan Larsson och Per Frick fanns där, i och med att Gudjohnsen och Simon Strand startat istället. Men det var Alexander Bernhardsson och Jacob Ondrejka som fick komma in först, istället för Sveinn Aron Gudjohnsen och Jeppe Okkels. Tio minuter efter det dubbelbytet fick även Johan Larsson och Michael Baidoo beträda planen, och Johan Larssons första bolltouch var en magisk frispark upp på en inlöpande Jacob Ondrejka som tog ner bollen och gick på avslut, ett skott som studsade i ribban och ut till en helt fri Rasmus Alm som enkelt rullade in 0-5. Med det målet kunde även Rasmus Alm inkassera sitt första hattrick i seniorkarriären.

Elfsborg fortsatte att ösa på framåt trots sin stora ledning, och samtidigt lyckades man behålla sin nolla i och med ett stabilt försvarsspel, även om Degerfors nästintill inte lyckades skapa någonting i närheten av en farlig målchans. I slutet av matchen fick även Maudo Jarjué komma in för att stärka upp försvaret och få några minuter att spela, men det första han gjorde var att göra mål istället. Sekunder efter att han blivit inbytt får han bollen i straffområdet och enkelt trycker in 0-6.

På Stora Valla efter 90 minuter var det bara dem tillresta elfsborgarna på bortaläktaren som hördes, och som fick fira med laget efter den underhållning som man bjudit på med sitt spel och alla mål. I nästa match möter man på hemmaplan Djurgårdens IF och kan Elfsborg ta med spelet från de senaste två matcherna kommer det bli svårt för gästerna från Stockholm.