Lagbanner
Borås Arena, 2024-09-22 14:00

Elfsborg - Hammarby

Inför IF Elfsborg – Hammarby IF

Inför IF Elfsborg – Hammarby IF

Efter en väldigt pigg start mot Peking senast så slutade den matchen med lite blandade känslor. Kan Elfsborg avsluta med en allsvensk vinst innan europa-spelet drar igång i veckan?

Hur har det gått för IF Elfsborg?


Matchen mot Peking var en blandad kompott. Starten såg väldigt stark ut och känslan var att di gule, efter 1-0 av Baidoo, kunde gå mot en målexplosion. Då kom vårat femte röda kort för säsongen, när Buhari gjorde en riskfylld satsning i hopp om att stoppa en målchans. Det gick sådär och Buhari fick gå in och ta en tidig dusch. En man mindre mot Peking i över 70 min gav matchen en helt annan bild. Vi tappade flytet och fick se två baljor i fel mål. Men Hiljemarks krigare har aldrig sett en man mindre som ett problem utan kämpar sig tillbaka och börjar till och från spela ut Peking igen. Chanserna byggdes upp tills Ouma utanför straffområdet drog till med en riktig kanon som Mitov-Nilsson i Peking-målet inte hade mycket chans att stoppa. 2-2 och med bud på fler mål får ändå ses som en stark prestation med en man mindre.


Resultatrad med senaste matchen högst upp:

  • Elfsborg–Norrköping 2–2
  • Halmstads BK–Elfsborg 0–1
  • Brommapojkarna–Elfsborg 3–3
  • Elfsborg–Molde FK 0–1 Elfsborg vann dubbelmötet efter straffar (playoff till Europa League)
  • Elfsborg–IFK Göteborg 3–1



Skadade och avstängda i Elfsborg: Buhari Ibrahim är avstängd efter det röda kortet mot Norrköping. Jens Jakob Thomasen har inte vart med i truppen senaste två matcherna men ska vara redo för spel. Annars är hela truppen redo.



Trolig startelva IF Elfsborg: Elfsborg (3–4–3): Isak Pettersson – Sebastian Holmén (K), Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Besfort Zeneli, Timothy Ouma, Niklas Hult – Arber Zeneli, Michael Baidoo, Jalal Abdullai



Läget i Hammarby IF
Hammarby som även dom jobbar hårt för att nå en europa-plats till nästa säsong står för nuvarande på 40 poäng och en tredjeplats. Deras senaste match var också mot Peking, där resultatet blev oavgjort, 1-1. Hammarby har fin form och är obesegrade de nio senaste matcherna. Så det blir två lag som befinner sig i ett starkt fokus och en jämn kamp är att vänta


Resultatrad med senaste matchen högst upp:
  • Hammarby–Norrköping 1–1
  • IFK Göteborg–Hammarby IF 0–1
  • Stocksund–Hammarby 1–6 (svenska cupen)
  • Hammarby–Gais 0–0
  • IFK Värnamo–Hammarby 0–3


Skadade och avstängda i Hammarby IF: Fredrik Winther är sedan tidigare korsbandsskadad och är inte tillbaka. Ibrahima Fofana och Dennis Collander var inte med senaste matchen efter skadekänningar men ska ha varit med och tränat i veckan.


Trolig startelva Hammarby IF: Hammarby IF (4–2–3–1): Warner Hahn (MV) – Hampus Skoglund, Pavle Vagic, Victor Eriksson, Shaquille Pinas – Tesfaldet Tekie, Markus Karlsson – Oscar Johansson Schellhas, Nahir Besara, Bazoumana Toure – Josef Erabi


Gula rutan
  • Hammarby har vunnit sina 2 senaste matcher mot Elfsborg.
  • Elfsborg ligger tvåa i hemmatabellen medan Hammarby ligger trea i bortatabellen.
  • Elfsborg har gjort 9 mål på 5 matcher medan Hammarby gjort 11 mål på sina 5 senaste.

Tipset
Två formstarka lag som båda är ovana att förlora den senaste tiden. Fortsätter Elfsborg som dem öppna och sluta matchen mot Peking så har jag svårt att se att Hammarby klarar av att stå emot. Med det sagt så har Hammarby vunnit de två senaste matcherna mot Elfsborg. Kommer nog bli en fartfylld match med mycket känslor. 3-2 efter två mål av Baidoo och ett av Holten.














 

Tim Pettersson2024-09-22 10:44:15
Author

Fler artiklar om Elfsborg