Krönika: En rättvis seger

"Mer på pin kiv än med finess"

Äntligen behandlas en match mot ett bottenlag i Allsvenskan så som den bör, det vill säga som en oerhört viktig match vars betydelse för poäng och självkänsla skall respekteras.
Var vi felfria och rakt igenom dominanta?
Nej, inte i närheten. Men vi samlade oss vid det tidiga underläget och hanterande situationen. Och visst vann vi en klar seger på grund av det.
Så härligt att se, borta var det övergripande slarvet som hemsökt några av dom senaste matcherna. Borta var det trötta ointresset som sken igenom fastän man försökte dölja det.

Kalmar FF:s hemmaplan var alldeles för länge en mardrömsarena för oss. Vi kunde ibland komma nära men det var liksom förgjort varje gång. Sedan några år sedan har detta ändrats, inte så att vi alltid vinner där men i år och förra året är det otvetydiga segrar.
Dessvärre var det ju samtidigt så att vi både i år och förra året föll till föga hemma i Borås så tabellen till trots är inte KFF ett lag som lätt kan avfärdas.

Alltså behövde vi vara på tårna och det lyckades vi inte med när dom tog ledningen genom en hörna. En tveksam defensiv insats av oss med en boll som trycktes in mer på pin kiv än med finess. Fyra minuter senare tvingade vi Saetra att dra bollen i eget mål och där tog vi över.

Ja, Kalmar hade några chanser till och bollinnehavet var, till ingens förvåning, främst deras men kontrollen över matchen var vår och detta förstärktes av Abdullai i fyrtionde minuten med 1-2 och cementerades av Baidoo i åttiosjätte med 1-3.

En rättvis och viktig seger som vi kan hoppas skall vara en del i att föra oss ut i Europa även nästa år.