Krönika: Ett farthinder för Elfsborg

Hellre här än i Europa League

Vi visste att det skulle hända någon gång. Ingen segerrad kan hålla på för evigt (även om man kan hoppas) och i slutändan kan det vara lika bra att det sker då det ger oss chansen att hantera en motgång i detta nya Elfsborg under Hiljemark. Och det är minst lika viktigt som att hantera en seger, fastän långt ifrån lika rolig.
Bättre här i en serie där guldet i praktiken varit förlorat i veckor än i kvalet till Europa League som i högsta grad lever.

Det må vara något av en tjatig sanning men en sanning likaså att matcher mot Djurgården alltid är jämna.
Ibland händer det att dom tvålar till oss och ibland tvärtom. Den här gången var det vi som fick ta smällen men utan att på något sätt, förutom det andra målet då, bli utspelade.

Första halvlek var till Djurgårdens fördel om än bara en smula. Vi var lite för avvaktande, kanske hade lite för mycket respekt för motståndaren. Oavsett anledningen så var det Djurgården som fick styra och det ledde till slut till att dom tog ledningen. Ingen katastrof, Elfsborg 3.0 kan hantera ett underläge och är på väg mot att bli ett lag som kan Hållan bollen och kontrollera matcher vilket bland annat också kommer underlätta hanteringen av underlägen eftersom vi kan undvika att bli låsta av en motståndare som helt går över till defensivt spel.

Nåväl, vi kvitterar alltså nio minuter senare och i andra halvlek är det främst Elfsborg som styr och ställer. Vårt 2-1 mål dömdes helt korrekt bort (då bollen aldrig korsade mållinjen) men vid borde haft straff då bollen i samma situation hanterades med handen/underarmen men då vi fortfarande inte har VAR i Allsvenskan kunde det tyvärr passera obestraffat.

Djurgårdens andra ledningsmål blev tyvärr här något av en knäck. Inte så att vi gav upp men det fanns en brist på kvalitet att se i det gulsvarta spelet. Passningar som missade målet och desperation som hinder istället för drivkraft.
Sedan fanns det sett över hela matchen en eller två spelare som inte kom upp i nivå. Jag tänker självklart inte peka ut dom, om inte annat för att det sannolikt är lika uppenbart för dom och ledningen som det är för mig.

Igår gjorde Elfsborg sitt tjugoförsta mål under Hiljemarks ledning. Det tog alltså sju matcher att komma upp i det antalet mot tretton matcher under Thelin.
Åtta mål insläppta vilket blott tog fem matcher i början av säsongen. Motgången är tung men vi är på väg framåt. Det här var bara ett väldigt blött farthinder.