Lagbanner
Krönika: Europa här kommer Elfsborg I

Krönika: Europa här kommer Elfsborg I

"Redan klara för Europa Conference League"

När visselpipan blåste igång gårdagens avgörande möte stod jag vid diskbänken och med blöta och skummiga händer försökte jag att kombinera diskning med att för några ögonblick hålla tummarna. Det var inte det lättaste men det fick gå ändå.

Jag körde på en kombination av sportradion och BT:s liverapportering varför blicken låstes vid skärmen varje gång en onödig låt spelades eller, ännu värre, rapporteringen övergick från Borås arena till Djurgårdens match i Stockholm. Jag menar varför skulle man vara intresserad av det andra.

Det märktes igår att det var en viktig match för alla inblandade. En avvaktande inledning, om än inte utan chanser, blev till en halvlek där ingen ville offra för mycket. Ingen ville råka förgå sig och släppa in det där målet som kunde vara avgörande för hela kalaset.
Inte den roligaste första halvleken jag följt men ändå en med en viss nerv även för mig.

I andra öppnades spjällen och saker och ting började hända. Lika lite som någon ville förgå sig i första så ville ingen att det skulle gå till förlängning. Slitna kroppar och trötta huvuden begår lätt misstag och det vill man som sagt undvika.

Alltså ökade vi på och där Rijeka haft ett visst övertag fick dom se sig nertryckta när hemmalaget gick för segern och vilken seger det blev. Mål av både Baidoo och Qasem och Holmén även om det dömdes bort.

När visselpipan blåste igen för att avsluta hade vi en klar seger som ingen kan påstå var oförtjänt. Rijeka var svårare men i slutändan var det en skillnad på tre mål mot ett och det är därmed inget snack om vilket som var det starkare laget.

Därmed är vi bara två matcher mot Molde från att vara en del av gruppspelet i Europa League och vi är redan klara för detsamma i Europa Conference League. Vem hade kunnat ana det för några månader sedan. Molde är dock ytterligare nivåer svårare och kommer sålunda att kräva mer men jag tror inte att någon i Elfsborg ser det som något annat än en rolig utmaning.  
 

Lars Mild2024-08-16 11:44:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg