Lagbanner
Krönika: Förluster är inte ett hot

Krönika: Förluster är inte ett hot

"I jublet som fyllde Borås arena så dog Sheriff Tiraspols hopp om avancemang"


Diktaturens lag är besegrat med klara och tydliga tre mål mot noll och vi är vidare i kvalet.

Hur gjorde vi det? Jo, genom att utnyttja hur osamlat dom startade matchen. Jag kan i det närmaste garantera att Abdullai fick veta att han skulle gå högt för att dom lämnar ytor och visst kom en välplacerad långpassning av Hult. Vi hade lite tur med bollstudsen men det är också en sanning i fotboll att turen kommer med självförtroendet och är det någon som har det i överflöd så är det Abdullai, och det med rätta.

1-0 smällde in i kassen och någonstans i jublet som fyllde Borås arena så dog Sheriff Tiraspols hopp om avancemang.

Det vore kanske en överdrift att påstå att det efter det bara var att spela av matchen men det är närmare sanningen än vad motståndarna nog skulle vilja erkänna. Som stod upp och satte oss under press i Transnistrien men i Sverige hade dom inte mycket att hämta. Det tog oss ytterligare dryga sjuttio minuter att slå den sista stämpel i deras respass men det var ingen tvekan om att Elfsborg var det starkare laget. En både sportslig och politisk seger.

Att detta kom efter förlusten mot Djurgården  och att den förlusten på inget sätt tycks ha varit ett hinder från prestationen i den här matchen är bara ytterligare ett bevis på att Hiljemark redan nu fått en oväntat stor effekt på laget. Minns att vi i början av säsongen hade oerhört svårt att få seger att följa på seger. Vi vann bara för att sedan förlora. Sedan vinst följt av förlust. Ständigt med en känsla av att allt inte fungerade, att något saknades.

Jag vet inte om man kan säga att vi hittat det som saknades men det vore en lögn att påstå att vi inte är på god väg. Åtta matcher spelade under Hiljemark och sju segrar inkasserade. Detta jämfört med tretton matcher spelade innan Hiljemark och av dom endast fem vunna.
13 - 5 mot 8 - 7.  Det är en påtaglig skillnad och en som dessutom är fortsatt enormt hoppingivande. Förluster tycks inte längre vara ett hot mot Elfsborgs vilja och anda.

Lars Mild2024-08-02 11:23:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg