Lagbanner
Krönika: Hiljemarks plan

Krönika: Hiljemarks plan

Förskräckelsen av en stolp- och ribbträff.


Bättre men knappast i nivå.
Det är det samlade intrycket jag har av gårdagens batalj mot Hammarby. En del skulle kanske säg att det var en dålig match av Elfsborg men jag kan omöjligen hålla med om det. Hammarby är definitivt ingen lätt motståndare och man kunder tydligt se en förbättring i nästan allt vi gjorde på plan jämfört med dom senaste matcherna.
Så dålig, nej. Men vi är fortsatt inte i nivå med vad vi visat tidigare.

Ännu en gång hade vi förtvivlat svårt att göra mål. Varken i spel eller fasta situationer och det börjar för mig bli rent oroväckande. Nej, man lyckas inte varje gång men sett till hur många möjligheter vi haft dom senaste fyra matcherna så är vår utdelning mer än tillåtet skral.
Och igår kom vi undan med förskräckelsen av en stolp- och ribbträff i slutet av matchen att hålla oss vakna med.

Om det är ett resultat av slitna ben och/eller slitna huvuden kan jag som jag tidigare skrivit inte uttala mig om men jag kan säga såhär: om det är ett resultat av det, varför då inte ge dom med färre spelminuter fler chanser.

Det är inte säkert att det skulle leda till fler mål och det finns till och med en chans att vi förlorar en match eller två vilket förvisso ingen skulle vara nöjd med men det skulle i slutändan också göra fler spelare tillgängliga för att användas. Mardrömmen hade varit en svår skada på en nyckelspelare med enda tillgängliga ersättaren en bänknötare med knappt en matchminut i kroppen. En motiverad spelare säkerligen men hur inkörd blir man på bänken, hur blir det med timing och självförtroende?

Hiljemark har en plan och en idé och jag ser ingen anledning att ifrågasätta detta men jag kan inte låta bli att undra hur planen faktiskt ser ut. Hans lugna uttalande i intervjun efter matchen till trots så kan han inte ha varit nöjd med hur det slutade igår, eller i dom tre föregående matcherna.

Nu väntar Europa League som nästa match och där har vi en helt annan nivå på motstånd. Jag är helt säker på att vi kommer höja oss igen och inte lämna tillställningen med minsta sak att skämmas över. Jag tror dock att vi mot dom riktiga topplagen verkligen kommer vara i behov av att kunna göra mål på fasta situationer igen.
 

Lars Mild2024-09-23 11:39:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg