Krönika: Hur långt kan Elfsborg nå?

"Det är en underbar sak att följa Elfsborg"

Att spela oavgjort hade varit en framgång. Låt oss vara fullt på det klara med det.
Till och med att förlora om än endast med ett uddamål hade varit, om inte acceptabelt så åtminstone fullt förståeligt.
Molde FK är inte vilket dussinlag som helst och fastän dom ”bara” tillhör norska Eliteserien så har dom gjort det svårt för ett antal av dom mer namnkunniga lagen i Europa.
Dessutom skall vi inte glömma hur rejält vi fick på nöten senast vi spelade mot varandra.

Man kan väl kanske inte påstå att våra motståndare i kvalet blivit nivån svarare för varje omgång men det kan man definitivt säga om att byta från Rijeka till Molde.
Så, hur reagerade Elfsborg?
Jo, genom att via ett vansinnigt läckert kortpassningsspel passera igenom Moldes defensiv och placera in 0-1 och sedan på ett uppoffrande sätt försvara sig till en seger. Med detta inte sagt att det var allt vi gjorde för vi var bra nära att utöka vår ledning ett par gånger.

Hur gjorde vi detta?
Ja, det går inte att komma ifrån att Molde sannolikt underskattade sitt motstånd i första halvlek och det gav oss det enda tillfälle vi behövde för att straffa dom.
Hemmalaget växlade upp rejält i andra men vi höll emot och fredade vårt mål och vår ledning.

Nästa möte mot dom kommer inte att bli lättare. Då har dom inget att förlora utan kommer köra full gas från början, allt för att bevis för sig själva och för Europa att det som hände bara vara en tillfällighet. Att vi inte är en motståndare att räkna med.

Vi vet bättre.
Elfsborg är starka och vi blir bara starkare och bättre för varje match vi spelar i vårt nya system. Vi kommer ha hemmaplan vilket alltid är en stor fördel och vi går till den avgörande matchen ledning. Förvisso endast med ett enda mål men det innebär ändå att vi har den bästa förutsättningen och det skulle faktiskt kunna räcka.

Minns att Molde gasade på allt dom hade i andra halvlek och vi klarade ändå av det, och vi hade chanser framåt.

Det är en underbar sak att följa Elfsborg, i år mer än dom flesta andra år, och vem vet hur långt vi kan nå.