Lagbanner
Krönika: Oklanderliga resultat

Krönika: Oklanderliga resultat

"Det är roligt att vara gulsvart just nu. Må det fortsätta."

Det är en udda situation för vår nya manager att gå ut för att leda lagets andra match sedan man tog över och då göra det i ett kval till Europa League. Udda men, som det visat sig, inte en som varken Hiljemark eller Elfsborg räddes.

Det har redan talats en hel del om den nyfunna energin i di gule men det tål att talas om för Elfsborg har hittat något som saknades hela året fram tills Hiljemark tog över. Istället för att tveka sköljer Elfsborg över sina motståndare. Istället för att tappa fart och vilja så fortsätter Elfsborg att pressa framåt hela matchen och tar över igen när motståndet haft en stunds grepp om tillställningen. Och allt detta utan att offra defensiven.

Jag kan inte med säkerhet förklara varför vi tappade så mycket under sista tiden med Thelin men det går inte att förneka vad vi hittat med Hiljemark. Ja, det är fortsatt tidigt och vi kommer stöta på motgångar. Det kommer ta tid för nya idéer att etableras och vi kan alla se en del brister. Men ändå. Två matcher. Sex gjorda mål. Noll insläppta. Det är inget som enkelt kan snackas bort. Inte om man jämför med hur det varit.

Besfort Zeneli efter ett läckert samspel med storebror Arber.
Niklas Hult på en straffretur.
Per Frick efter en synnerligen vältajmad passning av Baidoo.

Tre mål gjorda mot noll insläppta vilket innebär att om vi undviker en total genomklappning på Cypern, en situation som i dagsläget känns osannolikt, så är vi nästa vecka vidare till omgång två av kvalspelet.
Och på söndag fortsätter Allsvenskan.

Det är roligt att vara gulsvart just nu. Må det fortsätta.

PS
Johan Larsson blev kvar på bänken i ännu en match. Han är inte skadad vad vi vet och sålunda sitter han där på grund av beslut. Jag funderar över varför? I likhet med större delen av Elfsborg hade han problem under Thelin den sista tiden. Den alltid annars så dominanta Larsson var märkbart trött många gånger och det saknades något. Sitter han på bänken för att han inte håller samma fysiska form som dom spelar i trebackslinjen eller passar hans stil inte in i det Elfsborg som Hiljemark håller på att skapa?
Oavsett vad så hoppas jag att Larsson inte bara förpassas till glömska.
Jag varken kan eller vill argumentera med Hiljemarks beslut och det är inte syftet med min undran. Absolut inte. Man skall alltid se till det bästa för laget och matchen som skall spelas.  
Det jag vet är att Johan Larsson gjort stora insatser för Elfsborg och har alltid varit en viktig pådrivare och härförare för laget. Jag är mån om honom på samma sätt som jag är mån om exempelvis Per Frick och jag vill gärna inte se någon sådan spelare glömmas bort.
 

Lars Mild2024-07-12 11:14:19
Author

Fler artiklar om Elfsborg