Lagbanner
Krönika: Vi är bättre än det där

Krönika: Vi är bättre än det där

Nog borde professionella spelare kunna bättre

Så som det hela utvecklade sig igår så får man väl kanske vara nöjd med oavgjort.
Ett poäng är alltid mer än noll men jag kan ändå inte låta bli att känna en viss besvikelse över det som visades upp av di gule igår.
Förvisso var det en delvis ny startelva. En som inte är i närheten av lika inkörd som den som tog laget till Europa League. Men nog borde professionella spelare kunna få ihop ett bättre spel än första halvlek mot BP.
 
Målen som släpptes in var inget annat än slarvfel i defensiven. Missade markeringar och sena reaktioner. För vissa defensiva spelare var det möjligen ett tecken på att motståndet inte sågs som lika avgörande och svårt och därför slappnad man av. Förståeligt men inte acceptabelt när det blir så kostsamt. Alla matcher är inte lika svåra eller lika avgörande, självklart är det så, men alla har betydelse. Alla poäng är viktiga och varje förlorat poäng är därmed i motsvarande grad kostsamma.
 
Kanske borde fler ovana spelare fått chansen att visa upp sig och sträcka på benen. Detta hade förvisso inte garanterat ett bättre resultat och det hade blivit ett mer obalanserat lag mellan, i brist på bättre ord, nybörjare och veteraner. Som sådant kunde skadan förvisso kunnat bli ännu värre, sett till resultat, men taggningen i gulsvart skulle möjligen varit högre. En annan grad av motivation och möjligen också fokusering. För dom som spenderat en stor del av säsongen på bänken var inte detta en vanlig dussinmatch utan en efterlängtad chans och på det individuella planet gjorde flera av dom en om inte bra så åtminstone godkänd insats. Dessvärre var det smått med lagspelet och när flera tappade fokus vid avgörande skeenden… ja, då skall man vara nöjd med att inte förlora.   

Så då får jag helt enkelt vara det. Nöjd med att vi inte förlorade.
Och samtidigt är jag besviken och långt ifrån nöjd. Det var en undermålig laginsats och det till den här graden trodde jag vi hade lämnat bakom oss.
Vi är bättre än det där.



 

Lars Mild2024-09-02 16:01:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg