Elfsborgs Thomasen om krisen i Odense: ”Det gör ont”

Elfsborgs Thomasen om krisen i Odense: ”Det gör ont”

Det har varit en minst sagt tung säsong för danska Odense BK och klubbens svenska ledning. Någon som har spelat i klubben är Elfsborgs mittfältare Jens Jakob Thomasen, som lider med klubben. – Många förändringar leder inte alltid till bra förändringar, Jens Jakob Thomasen till SvenskaFans.

I april 2015 debuterade Jens Jakob Thomasen för Odense, även kallat OB. Totalt blev det 194 matcher, 12 mål och 16 assist i högstaligan för dansken. Men sedan han lämnade för franska Nîmes Olympique i franska andraligan 2022 har det gått trögt för OB.
– Det kan vara svårt att få ihop flera spelare från första dagen och jag tror att de har haft problem med det. Sen har det varit fram och tillbaka även utanför planen, så det ger inte spelarna bästa förutsättningarna, säger Thomasen

I början av november bestämde sig klubben för att bryta med deras tränare Andreas Alm. OB hade då bara tagit 12 poäng efter 13 omgångar och låg då på en tionde plats.
– Det blir spännande att se vem de utser till ny huvudtränare. Det ser ut som att det blir den nuvarande assisterande tränaren Søren Krogh. Jag tror att han kommer att göra ett mycket bra jobb.

Efter 17 omgångar ligger OB nu på en niondeplats och riskerar att behöva spela i nedflyttningsomgången till våren. 
– Självklart har jag följt laget i år och självklart gör det ont. Det har definitivt varit en tuff säsongshalva och en av anledningarna är alla förändringar. Men jag hejar på dem allt vad jag kan.

Thomasen kom till Elfsborg i juli när han skrev på ett kontrakt säsongen 2025 ut. Sex framträdanden har han gjort hittills i den gulsvarta tröjan.
– Jag kom från att inte ha spelat på tre månader efter skada och hade det tufft att komma i form igen, men jag tycker att jag visade i slutet att jag var 100 igen, säger Thomasen och fortsätter.
– Det har varit riktigt bra att komma hit. Det är bra teammiljö, bra spelare och bra förutsättningar. 

Sebastian Ahokas2023-12-19 16:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans