Elias Andersson lånas ut till Mjällby
Elias Andersson lånas ut till bottenlaget Mjällby resten av säsongen.

Elias Andersson lånas ut till Mjällby

Under eftermiddagen blev det officiellt att mittfältaren Elias Andersson lånas ut till Mjällby resten av säsongen.

Elias Andersson har haft svårt att få speltid hos Djurgården under säsongen, dels på grund av den rådande konkurrenssituationen, dels efter en del skadeproblematik och lånas därför ut till bottenlaget Mjällby under resten av säsongen. Elias har gjort två inhopp för blåränderna under säsongen.

Elias om utlåningen
– Det är såklart väldigt skönt nu när det enda man har i skallen är att få spela matcher igen. Så det känns bra att förhoppningsvis kunna spela 90 minuter varje vecka och jag känner dessutom ett par stycken i laget sedan tidigare, säger Elias till dif.se angående utlåningen.
Elias berättar sedan vidare att det är bättre för alla parter att han spelar 15 matcher till hösten för att kunna komma tillbaka starkare till nästa säsong.

Bosse kommenterar utlåningen
- Vi har haft en hård konkurrens på mittfältet och Elias har haft en ganska tuff vår med skador och begränsad speltid. För att han ska kunna få den speltiden han eftersträvar så fanns det ett ömsesidigt intresse från Elias och Mjällby att ordna det behovet. Vi diskuterade det under veckan och tog ett beslut att Elias lånas ut till Mjällby för att spela matcher under resterande del av säsongen 2021. Han blir spelklar för dem på onsdag vilket innebär att han kan vara med i det kommande dubbelmötet mot Djurgården, säger sportchef Bosse Andersson till dif.se.

Rätt/fel att låna ut Elias? Diskutera gärna i kommentarsfältet men tänk på att hålla en god ton.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-08-09 17:57:00
Author

Fler artiklar om Djurgården