Elmar Abraham: "Känns som att vi har något på gång"

Elmar Abraham: "Känns som att vi har något på gång"

Efter en tuff inledning på säsongen med sex poäng innan sommaruppehållet gick Skövde AIK på semester som tabelljumbo. Där är man kvar, men insatserna efter uppehållet har sett bra ut, något som även spelarna känner av. I denna intervju pratar vi med Elmar Abraham om hösten som väntar och det är en optimistisk lirare som även kommenterar nyförvärven som tillkommit och tankar inför hemmamatchen mot ÖIS till helgen.

Det har varit en tuff säsong hittills, men efter uppehållet är det två riktigt bra matcher, men tyvärr bara en poäng.. Hur känns det? 
- Ja det är som du säger, det har varit tufft inledningen av Superettan, men det är inget att hänga huvudet på, så är det ibland. Som tur är att vi har fortfarande många matcher kvar att spela och som du säger, efter uppehållet har det känns bra. Vi har gjort bra matcher nu och känns som att vi har något på gång, så fortsätter vi så här så kommer vi vinna och plocka många poäng. 

Sju poäng på hela säsongen och just nu är det dubbelt upp som ska till för att först och främst nå kvalspel. Tankar om den höstsäsong som stundar? 
- Ja, det blir en spännande höst. Vi måste ge allt i varje match, och vi har något att spela för i varje match, men jag är inte orolig, så som vi presterat efter uppehållet så tror jag att det kommer gå bra. Som sagt, om vi fortsätter som vi gör så kommer vi plocka in och vinna många matcher, men de gäller att inte stressa upp sig eller något. Det är mycket kvar och vi måste ta match för match och ge allt. 

Vad vill du säga är den största skillnaden på årets prestationer jämfört med i fjol? 
- Skillnaden är svår att säga, det är bara så ibland. Ibland går det bra och ibland går det mindre bra och i år har vi inte haft turen med oss, men det kan man inte skylla på heller, man måste kämpa för att få den turen med sig. Jag tycker att i år så har vi släppt in alldeles för många lätta mål och framförallt på fasta situationer där vi ska vara bland de bästa, men vad det beror på vet jag inte. Sen så är det "basic saker", att kämpa för varandra och springa mer än våra motståndare. Att vinna våra dueller har vi varit sämre på än förra året, vinner man inte sina dueller eller springer mer än sina motståndare, då blir det också svårt att vinna matcher, tyvärr. Efter uppehållet har det känts annorlunda, nu är vi på tå och vinner våra dueller och offra oss själva för att inte släppa in mål, så vi är på gång det gäller att bara fortsätta. 

Det har kommit in nya spelare i Isak Bjerkebo och Yusuf Abdulazeez. Vill du kommentera dina nya lagkamrater? 
- Om vi ska börja med Isak så tycker jag att vi fått in en riktig bra fotbollsspelare som bidrar med mycket bra saker både offensivt och som jobbar hårt i defensiven. Han är en riktig energi och glädjespridare i och utanför fotbollsplan också, precis det vi behöver, folk med energi och glädje. 
Yusuf har jag inte träffat än, han har inte varit med på någon träning än, men jag hoppas samma där, att han kommer med energi och glädje och att han kan bidra med vår offensiv, och göra mål och poäng. 

Örgryte IS väntar hemma på Södermalms IP på lördag och ÖIS är ett av lagen ni jagar. Kan man säga att detta är en "måstematch"? 
- I det läget vi ligger i så är varje match en måstematch, så det är klart det blir en viktig match. Vi har gjort bra prestationer nu och efter uppehållet och kan vi hålla igång det på lördag så tror jag vi kan slå ÖIS, men det gäller inte att stressa upp sig för att vi ska möta dom, det är precis som en vanlig match vi ska spela och ge allt för att vi ska vinna, och det tror jag vi gör. 

Vad tror du om matchen mot ÖIS? Ni gjorde 2-1 på dem hemma i fjol, men föll borta med 3-0 och nu är det tre mycket värdefulla poäng på spel... 
- Jag tror att det blir en jämn match, det är så att båda lagen jagar poäng, men jag tror att vi kommer slå dom hemma på lördag. Bara vi kan bygga vidare på dom prestationer vi har gjort nu så tror jag det kommer gå vägen. Vi är starka hemma och det ska vi bevisa på lördag, avslutar Elmar. 
 

Johan Videll@johan_videll2023-07-17 22:19:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK