En bra halvlek räckte till seger
Omar Jawo hade fullt upp emellanåt

Söndagens match hemma på Skytteholms IP mot gästande Umeå FC blev en lite ovanlig fotbollsmatch. Stort AFC övertag i första halvlek där 2-0 ledningen kunde varit det dubbla. En andra halvlek där gästerna var nästan lika överlägsna, dock utan att kunna göra mål. Resultat: AFC United - Umeå FC 2 - 0 (2-0)

Matchemn började dock med en halvchans för UFC innan AFC tog över halvleken helt.
Redan i 7:e min så dundrade Filip Rogic in 1-0 efter lite flipperspel i Umeå boxen.
Brassen William brände två stekheta målchanser ett par minuter efter ledningsmålet. I 20:e min hade Filip Rogic chansen att bli tvåmålsskytt men nestorn i Umemålet (34 år) gjorde en fin räddning.
Fortsatt AFC dominans och i 27:e min kom 2-0 då Omar Eddahri klippte till från 20 meter och bollen smet in vid ena stolproten.
Friläge för Eddahri som från 5 meters håll lyckades få bollen skyhögt över målet. Halvleken avslutades med att 34 årige Petter Augustsson avvärjde ett 3-0 mål med en blixtsnabb benparad. Det kunde som sagt ha varit 4-0 i halvlek utan att någon protesterat.

Vad som hände i halvlek vet vi inte men plötsligt var det UFC som höll i bollen och skapade direkt en målchans genom Axel Fällman, Joshua Wicks klistrade dock avslutet ganska enkelt.
Ny UFC målchans i 54:e min då fjolårets skyttekung i Norrettan Simon Mårtensson klippte en boll i överliggaren.
Coachen Özcan Melkemichel agerade och gjorde alla tre byten i ett försök att hitta första halvlekens spel, lite bättre blev det dock, men långt ifrån det laget kan.
Under en 10 min period mitt i halvleken kom dock AFC igen, Luca Polo hade en fin nick tätt utanför och Omar Eddahri kvitterade i antalet träffar i trävirket då han prickade stolpen i Augustssons långa hörn.
Sista kvarten jagade gästerna en reducering men försvarsspelet fungerade utmärkt över hela banan och någon klar UFC chans dök inte upp.

Kändes lite konstigt efteråt, vad var det som hände egentligen? Gick det för lätt i första halvlek är en annan fundering?
Nåväl, ett grattis till truppen, man vann med 2-0, kanske begär vi på sidan för mycket av spelarna? Bortskämda är vi väl antagligen.
Dömde gjorde Niklas Abrahamsson inför 175 åskådare.
Nu väntar ett pånytt fött Nyköpings BIS på bortaplan som har kommit igång ordentligt efter tränarbytet.