"En klart godkänd säsong!" - veckans Bajenpanelen

"En klart godkänd säsong!" - veckans Bajenpanelen

Säsongen över! Europaplatsen är säkrad! Alla glada och nöjda. eller?

Europaplatsen säkrad! Är alla nöjda och glada med säsongen nu?
Theo

Jag är nöjd och glad då jag var tveksam till att vi skulle palla pressen här i slutet. Placeringen ligger i linje med klubbens uttalade målsättning och det är så klart något som gör säsongen som helhet godkänd. Sen bekräftade ju JJ att de "gick" för det i somras med de värvningar som gjordes, utfallet tycks ju däremot inte ha blivit det önskade och utifrån den massiva satsningen så blir det väl en aning bitter eftersmak. Dock vet vi ju att spelare som kommer in under säsong sällan lyckas perfekt från start, Berisha har ju dessutom dragits med halvskada här i avslutningen och då kan vi förstå att han inte spelat optimalt. Allt sammantaget, en klart godkänd säsong på många sätt där vår nye och hastigt inplockade tränare också ska lyftas fram som orsak till framgången.

Göran
Säsongen får ses som godkänd tycker jag iom en säkrad Europaplats. Finns dock saker som jag tycker att vi kunnat göra bättre och då speciellt i derbyn eller i matcherna mot andra topplag, men det tar vi nästa säsong istället.

Jack 
Det känns ju sådär ärligt talat men klart att Europaplats och cupfinal är godkänt med tanke på att vi dessutom byggde om halva truppen under sommaren. Rent känslomässigt har det saknas vissa "highs" med finalförluster eller inga derbyvinster. Skönt att vi till slut vann mot ett topplag till slut i alla fall. 

Häcken värdiga mästare. Vad kan Hammarby lära sig av Hisingslaget?
Theo

Häcken har den stora fördelen att kunna spela utan en tillnärmelsevis lika stor press som våra spelare, det behöver vi därför jobba mer med. Det här har avspeglat sig i att de kunnat möta toppkandidater och istället för att vika ner sig eller säkra i dessa möten har de gått på och därmed tagit avgörande poäng. Våra resultat mot övriga topplag har ju gett otroligt få poäng (även om vi inte förlorat särskilt mycket heller). Det i kombination med en oförmåga att spela av vissa bottenlag gör att vi landar trea. Häcken har ju dessutom haft "tur" i meningen att Jeremejeff presterat helt galet många mål. Utan den målformen och de där avgörande målen sent i matcher hade Häcken inte varit en toppkandidat, sånt går inte att lära sig tyvärr.

Göran
Att vara bäst när det gäller. Att åka upp till Tele2 och spöa Djurgården, sedan åka till Friends och spöa Gnaget för att avsluta med att även spöa MFF, trots att de var en man mindre en längre tid. Det, mina damer och herrar, är en prestation som gör Häcken till värdiga mästare.

Jack 
Man vågar lita på sina offensiva spelare. De har ju spelat med ett otroligt offensivt balanserat mittfält och ändå låtit sin anfallstrea få fria tyglar. Visst har de släppt in många mål men de gör ännu fler framåt vilket gett resultat. Oasvett om man spelat hemma eller borta har man litat på spelarnas kvalitetér. Där har Bajen att lära. 

Betydelselös match i Skåne på söndag. Vilka vill du får chansen i elvan?
Theo

Lufta ordentligt så att vi kan ge folk chans från start. Det har ju inte fallit väl ut tidigare, tex i cupen, men här står ju verkligen ingenting på spel vilket kanske kan vara skönt för de som ges chansen.

Göran
Demirol, Adjei, Vagic, Saidi och Concha lär samtliga starta. Blazevic lär vakta målet också.

Jack 
Demirol och Vagic får gärna starta. Adjei också och kanske till och med Erabi. Kan ju vara Bojanics, Jeppes, Jeahzes och flera andras sista matcher. Saidi får gärna spela och måla också.  

Hur slutar matchen mot Helsingborg?
Theo

De vill nog avsluta snyggt hemma i sin sista match, vi har inget att spela för och kanske främst ser matchen som speltid för avbytare och kanske testa några saker. Torsk.

Göran
Kan sluta hur som helst när det är två lag som inte har något att spela för. 2-2 kanske.

Jack 
Jag får ta mitt ansvar som panelens obotlig optimist. Kanske är jag naiv men jag tror vi vinner mot ett nedflyttningsklart Helsingborg. Helsingborg lär lufta några ungdomar de med men våra är betydligt bättre. 3-0 låter bra?

Jack Holm2022-11-04 13:44:29
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!