En ny kanonmatch av hela laget
AFC glädje efter 0-1 målet

Onsdagskvällens bortamatch mot Assyriska FF på Södertälje Fotbollsarena slutade med en klar och rättvis 0-2 seger för gästande AFC United.

Lagom vår/sommarvärme var det när matchen startade. Jämt spel första kvarten. Sedan hade AFF ett par halvfarliga avslut av bl.a. Kenny Pavey.Så i 21:a min kom ett höger inlägg från Sasa Matic ? som Omar Eddahri snyggt tog ner på bröstet, gjorde bort ett par försvarare och tryckte in bollen i målvaktens långa hörn. Ett väldigt snyggt mål var det av Omar. Bara min senare hade Erik Figueroa en fin nick, tyvärr utanför målet. Svaret från AFF var en träff i överliggaren av Mattias Genc ett par min efter Eriks nick.

30 min, ett nytt högerinlägg av Isa Demir som Mohamed Buya Turay tar ner i svårt läge vid straffpunkten, men lyckas smälla in den i bortre burgaveln, också det ett ursnyggt mål och Buyas första fullträff i SE. Tid 30 min och 2-0 ledning.

Ett avslut av El Kabir som målvakten räddar avslutar halvleken. 4-2 i avslut på mål till AFC
efter 45 min exakt. En frapperande effektivitet och ett mycket stabilt försvarsspel har AFC visat upp under halvleken.

Ett Omar Eddahri försök direkt i öppningen av andra halvlek, det rensades dock bort.
Ett bra anfall i 52:a min av Buya&Eddahri höll på att bli mål.
Bra målvaktsräddning på ett tungt El Kabir avsluti mitten på halvleken.

Oj, så nära att Eddahri hunnit fram i 77:e min på en av El Kabirs diagonalbollar jäms med mållinjen. En lugn och fridfull sista kvart utan bekymmer för AFC. Imponerande återigen av hela laget. 3-7 i avslut på mål till AFC speglar rättvisan i resultatet.
Att utse någon matchens lirare är omöjligt i kväll när som sagt alla gör en kanoninsats. Jag utnämner hela backlinjen till matchens lirare,- Jernade Meade - Daniel Jarl - Erik Figueroa och Isa Demir. Att Buya äntligen fick sätta en balja var fantastiskt roligt.

Domare: Lars Olsson