Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2021-06-05 15:00

Trelleborg - Sundsvall
1 - 0

En överraskande seger!

Efter två raka förluster vände TFF lägligt trenden genom att göra vad som krävdes hemma mot Sundsvall när man vann med 1-0.

Förutsättningarna inför matchen hemma mot Sundsvall var… annorlunda.

TFF, som inledde serien med att vara obesegrade efter 6 matcher, hade plötsligt inkasserat två raka förluster. Insatserna mot Västerås och AFC lämnade en hel del att önska, om man säger så.

Inför den svåra uppgiften att ta sig an ett bra Sundsvall hemma hade man dessutom mittbacken tillika lagkapten Fredrik Liverstam avstängd, plus mittfältarna Simon Amin och Mouhammed-Ali Dhaini otillgängliga på grund av landslagsuppdrag.

Faktumet att man nyligen sålde mångsidige backen Niklas Vesterlund till Tromsö, att backarna Kalle Larsson och Jesper Modig är långtidsskadade och att backen Bozidar Velickovic är utlånad, gjorde inte direkt backsituationen bättre för att inte överdriva alltför mycket.

Droppen var väl att just Mouhammed-Ali Dhaini var den som var tänkt som vikarierande mittback med anledning av ovan…

Till röran kring backlinjen lades dessutom den svajiga form som målvakt Hampus Nilsson uppvisat på sistone.

Resultatet blev att vänsterback Anton Tideman fick spela mittback, offensive yttermittfältaren Mattias Håkansson spelade vänsterback och 23-årige Tobias Karlsson fick göra Superettan-debut som viktig defensiv mittfältare. Och inte minst att Kasper Thiesson Kristensen fick ställa sig mellan stolparna.

Ny målvakt, ny backlinje, debutant på mittfältet, två raka förluster och en svår motståndare.

Detta kunde bara sluta på ett sätt.

Under första halvlek fick TFF knappt låna bollen. Det var spel mot ett mål. Sundsvall skapade mängder med chanser, bland annat ett friläge.

I andra halvlek spelar TFF bättre, får ha mer boll, skapar målchanser. Detta samtidigt som Sundsvall började bli mer och mer omständiga i sitt spel.

Till slut är det TFF som drar det längsta strået när Petar Petrovic gör 1-0 efter en hörna med drygt 10 minuter kvar av matchen.

Resultatet stod sig tiden ut och TFF vinner, tar tre poäng och håller nollan, trots alla ändringar i startelvan.

Ståplats bad inte Kishti Tomita om ett uttalande efter matchen, men hon hälsade likväl att resultatet var något överraskande, vilket kan ses här.

Som supporter var det glädjande att se att även TFF år 2021 kan kämpa ner sin motståndare, satsa framåt när tillfälle väl ges och sen försvara sin ledning med både näbbar och klor.

Lite flyt behövdes självklart också, inte minst vid Sundsvalls friläge i första halvlek och vid ett par andra tillfällen när deras skärpa i avsluten borde varit betydligt bättre.

Summa summarum, det behöver inte alltid vara champagne-fotboll, ibland räcker det gott och väl att spela effektivt.

Närmast väntar ännu en svår uppgift, nämligen serieledande Värnamo borta på söndag.