En poäng efter ny mållös match

Måndagskvällens hemmamatch på Tunavallen mot gästande Örgryte IS blev en jämn match som slutade mållös efter 92 min spel. Resultat: AFC Eskilstuna – Örgryte IS 0 – 0

Matchen började med en farlig frispark från 22 meter för ÖIS, avslutet av Montiel över målet som tur var.
23 min tog det innan AFC kom in i ÖIS boxen med bollen, en hörna som belöning, dock en resultatlös sådan.

Jättechans efter en halvtimmes spel för Samuel Nnamani i friläge, lobbar över utrusande målvakten
Stojan Lukiz men tyvärr ett par decimeter på fel sida om stolpen. Alex Michell var det som frispelade Nnamani.

Kermit Erasmus var den första AFC:aren som träffade målet efter 39 min, dock inga
problem för Lukiz med det lösa avslutet rakt på honom.

Förväntad matchbild med mycket bollinnehav för AFC utan att för den skull skapa mer än en målchans (Samuel Nnamani).
ÖIS hade ingen riktig målchans under 46 min, dock fyra resultatlösa hörnor mot AFC:s två.

Andra halvlek:
”Jämt” tyckte AFC coachen ”Manzi” om första halvlek, han konstaterade att en målchans för AFC var lite torftigt.
Dubbelhörna direkt i första min för AFC. Två missade avslut av Camara blev resultatet.

Några min senare gjorde Camara gjorde bort två ÖIS:are i straffområdet med Lukiz lyckades rädda avslutet till hörna.
73:e min spelade Nnamani i sidled trots ett bra läge och det rann ut i sanden.

Lite mer skapade AFC framåt i andra halvlek men det är alldeles för tunt framåt.
Försvarsmässigt var det i det närmaste perfekt.

Lite mera tur med domsluten hade nog skapat fler målchanser. Nu missades det alltför många frisparkar av domaren.
2-2 i avslut 8-4 i hörnor till AFC.

Det bästa på hela kvällen var publiksiffran, 1586 åskådare mitt i VM fotbollen.
Starkt av alla som kom denna afton, stort tack till er!

Nu väntar ett par veckers ledighet sedan är det returmöte mot ÖIS på Gamla Ullevi 30:e juli.

Domare: Mirza Kazic