Bravida Arena, 2023-03-05 15:15

IFK Göteborg - IFK Norrköping
0 - 4

En seger som ger framtidstro! Peking vidare till kvartsfinal. (BETYG: IFK NORRKÖPING)

IFK Norrköping vann i Göteborg mot Blåvitt. 0-4 skrevs siffrorna till och IFK fick matchen precis dit man ville. Det betyder att laget blir gruppsegrare och tar sig vidare till kvartsfinalspel i Svenska Cupen. Imorgon (mån) lottas motståndaren.

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd

Oscar Jansson – Gör en mycket bra match. Står för två, tre riktigt bra räddningar. Vi behöver en formtoppad Jansson. Idag fick vi det. (4)

Isak Ssewankambo – Spelar sitt försvarsspel med mycket risk, ibland lite väl mycket. Står för ett par viktiga ingripanden i andra halvlek. (2)

Marco Lund – Tillbaka i startelvan efter skada. Lär vara en av de ordinarie mittbackarna i år. Placerar ibland bollar upp på forwards. Står för en stabil insats. (3) (Ut i 86:e)

Daniel Eid – Har problem i början av matchen. Men det rättar till sig och han står för en stabil insats på högerbacken. Ofta spelbar. (3)

Marcus Baggesen – Har problem i väldigt många situationer. Har inte kontroll på ytorna runt om sig, samt att det blir en för stressad bollhantering. Det finns mer att hämta där. Svag 2:a (2) (utbytt 82:a)

Jakob Ortmark- Får agera defensivt ankare och uppspelsfot. Gör en fin brytning som leder fram till IFK:s ledningsmål (3)

Arnor Traustason- River på mitten. Jobbar hårt i både offensiven och defensiven. Firar insatsen med att bli målskytt. (3)

Vito Hammershöy Mistrati- Utgår skadan i 55:e minuten, efter en dråplig händelse när han både får bollen i huvudet och faller illa. Innan det, faller ut och in i matchen. (2)

Victor Lind – Kommer fram mer i andra halvlek när spelet öppnar upp sig. Håller bollen bra och ligger bakom 0-4-målet. (2) (utbytt 83:e)

Arnor Sigurdsson- Matchens lirare. Så otroligt viktigt för IFK, det vet vi alla redan. Han bara bevisar det en gång till. Två mål idag och en assist. (4) (utbytt 83:e)

Christoffer Nyman – Kaptenen, grabben från stan – Lungorna och hjärtat. (4)

Laurent Shabani – Kommer in 55:e minuten och får fira sitt inhopp med ett mål. Bra inhopp. (2)