En Silly dag

En Silly dag

Meningen var att skriva något om läget i laget - en offensiv kommentar. Men så började det att dra i springorna på vinterfönstret. Och det drog kallt!



Som en blixt från klar himmel, kom i dag uppgifter om att ÖFK är intresserade av Daryl Smylie. Nordirländaren har också ett förflutet i den rödsvarta klubben i norr, där han inledde sin svenska fotbollskarriär.
Den offensiva mittfältaren skrev dock på ett nytt 2-årskontrakt med Södra, så sent som i höstas. Därför har han väl också ansetts som säkrad för den tiden.
Christer Persson var i media också tydlig med att tala om, att här är fönstret stängt och haspat. Ja han drog till och med ner rullgardinen. Kindberg har senare under kvällen uttalat sig om, att det inte blir något av det hela.
Om jag inte minns fel, så var det Jimmy Thelin som, när han tog över, flyttade upp Smylie från en defensivare position till sin nuvarande. Där har han säsong efter säsong varit det självklara förstahandsvalet. När Robert Gojani av allt att döma är på väg bort, skulle det i det här läget vara ödesdigert för spelet på mittplan om också nordirländaren försvann.



Just som springan tätats slog fönstret upp vid gavel, då JNytt avslöjar att högeryttern Jesper Svensson "jagas" av två allsvenska klubbar - Kalmar FF och Gif Sundsvall. Detta på sitt sätt lika överraskande som fallet med Smylie.
Jesper har som jämförelse inte varit lika dominant på sin position. Inte alltid det självklara förstavalet. I de matcher Kozica inte startade på topp, gick han så gott som alltid före Svensson som startspelare utmed sidlinjen.
Trots den oerhörda arbetskapacitet, energi och fina högerfot som "Jeppe" bidrar med på planen, ser jag det inte som en oersättlig förlust om han väljer att lämna. Utanför planen och i omklädningsrummet blir nog tomrummet däremot, omöjligt att fylla.
På något vis känns det nästan som att det här är en möjlighet för Jesper som han inte kan avstå. Då tänker jag väl inte i första hand på Sundsvall som vi kanske, kanske kan komma att möta i hissen... Kalmar är väl i så fall ett bättre alternativ. 
Det återstår att se hur det går.

Nu önskar jag varmare vindar blåsa in, bärandes rykten om nyförvärv på sina vingar...

 

Daniel Falltorpdfalltorp@gmail.com2018-01-07 22:24:00
Author

Fler artiklar om Jönköpings Södra