"En svårare motståndare än AIK - "Bajenpanelen

"En svårare motståndare än AIK - "Bajenpanelen

En nöjd panel sumerer en vecka med årets första derbyseger i svenska cupens semifinal. Vägen mot final ligger öppen. Nästa stopp: Mjällby!

Skönaste segern på länge i måndags. Fenger och Madjed sjuka, Strand in i elvan direkt. Hur bra var Bajen och vad gladde dig mest i Derbyt?

Hampus

Väldigt bra! Det som gladde mig mest var att det verkligen syntes att vi gjorde detta som ett lag.

Viktor
Väldigt bra! Min känsla var att det var det bästa derbyt på ganska länge. Det som gladde mig mest var definitivt glöden. Attityden som bajen visar upp med Kurtulus, Hammar, Strand och Tekie i spetsen var en fröjd att se.

Göran
Jag tycker att det var mycket starkt att vinna med tanke på de sena tappen av Fenger och Mahjed. Bajen får 4+ av 5 av mig då vinst alltid är viktigast i derbyn. Det som gladde mest, förutom vårt suveräna mittfält, var att unga spelare som Saidi, Adjei och Erabi levererade när motståndet nu blev tuffare.

Theo
Bajen var bra på flera sätt. Dels i hur laget stod upp trots frånvarande spelare, dels hur vi kunde hantera att spela på ledning, dels hur vi lyckades offensivt. Det var svajigt i vissa lägen när AIK fick tid och plats på mittfältet, speciellt på deras högerkant med Modesto. Samtidigt var vi enbart en ribbträff bort från att vinna med 3-1.

Mjällby borta redan på lördag. Svårbedömd match om du frågar mig. Vad vet vi om årets Mjällby och vad tror vi om matchen?
Hampus

Jag tror det kommer bli en väldigt jobbig match, speciellt om vi ska spela Strandvallens gräs som det pratas om.

Viktor
De har ju fått in lite rutin i exempelvis Tom Pettersson och har visat upp stabilitet i spelet. Å andra sidan har dem haft marginalerna med sig, med en sen vändning mot Sirius i gruppen och vidare genom straffläggning mot Kalmar. Strandvallen i mars är inte kul alls, Mjällby vet om detta och kommer inte spela något naivt högt försvar utan jag tror att bajens nivå kommer avgöra utgången.

Göran
Mjällby på Strandvallen är aldrig en enkel motståndare. Vi lär spela på en dålig plan som kommer att göra att det blir mer kamp än skönspel. Tror att vi har massor av nytta av att vunnit derbyt här då det krävs en liknande kämpainsats för att vinna. Mjällby har spelat bra på försäsongen även om de hade ordentligt med tur när de slog Kalmar på straffar i kvarten.

Theo
Tittar vi på motståndet de haft hittills är det ju minst sagt av det enklare slaget, de är därför svårbedömda om vi bara tittar på resultatet. Jag upplever att de för vår del däremot blivit lite av ett boogeyteam, speciellt på deras hemmaplan. Deras motivation lär dessutom ligga på 110% så på vissa sätt är detta nog en svårare motståndare än AIK var.

Konkurrensen är plötsligt stenhård i elvan. Strand gjorde en bra match direkt, Fenger och Madjed ska vara tillbaka, Adjei imponerar och Erabi byttes in och avgjorde senast? Hur ska alla få plats i en startelva mot Mjällby?
Hampus

Det går inte, tyvärr. Vissa som startade derbyt kommer vara bänkade men det är skönt att vi har bredd i truppen!

Viktor
 Jag tycker Erabi ska få chansen från start då jag tycker han visat klart mer än både Saidi och Djukanovic egentligen hela cupen. Vad gäller backlinjen är det svårare att sia om vad som är klokast. Kanske starta Fenger-Kurtulus med en nickstark Adjei in i 60e?

Göran
Alla kommer aldrig att få plats. Skall man vara ett topplag behöver man ha alternativ på samtliga platser och det har vi nu, äntligen på samtliga platser efter värvningarna av Strand och Kralj. Just nu ser jag inga större konkurrensproblem. Det blir värre när Mikkelsen, Nalic, Collander och Trawally är tillbaks. Då kan vi snacka om konkurrens.

Theo
Tyvärr är det ju så! I backlinjen tycker jag Fenger skall gå först och ser gärna Strand ute till höger. På mitten och offensivt är det väl främst Saidi som jag inte riktigt tycker bevisat att han skall starta. Djukanovic hade också en hel del problem med det defensiva jobbet mot AIK samtidigt som han ju är här för att utvecklas. Erabi står nog nära en start och det vore inte heller konstigt.

Hur går det mot Mjällby?
Hampus

1-2

Viktor
Vinst 1-0, och den sitter långt inne.

Göran
Det blir vinst med ”darr på ribban”. Skall vi säga 2-1 till Bajen.

Theo
Vi förlorar med 0-1.

Jack Holm2023-03-17 19:07:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!