Engblom tillbaka i AIK
Engblom kommer tillbaka till nästa säsong.

Engblom tillbaka i AIK

Pontus Engblom var under hela 2011 utlånad till Gif Sundsvall. Den talangfulla forwarden återvänder nu till AIK och kommer tillhöra truppen under 2012.

 Ponuts Engblom lånades ut till Gif Sundsvall i början av 2011. Ett lån som föll mycket väl ut. Forwarden bidrog med 13 mål och var ett av skälen till Giffarnas allsvenska avancemang. Nu återvänder han till Stockholm och AIK.
- Vi kan konstatera att utlåningen av Pontus fallit väl ut för såväl GIF Sundsvall som Pontus själv. Med den erfarenheten Pontus nu tillägnat sig så ser vi att han kommer bidra på både kort och lång sikt med sina egenskaper och sin personlighet i AIK, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson, till AIKfotboll.se

Engblom är också nöjd över att få komma tillbaka till AIK.
- Mitt mål när jag lånades ut till Sundsvall var att dels bidra till bästa möjliga resultat för dom och samtidig få erfarenhet och utveckling så jag var redo att ta konkurrera fullt ut i AIK. Båda målen är nu uppnådda och jag är oerhört motiverad att spela för AIK igen, säger han till klubbens hemsida.

20-årige Engblom värvades från IFK Sundsvall 2009 och har hittills gjort 27 tävlingsmatcher för AIK. I samband med utlåningen till Gif Sundsvall förlängdes Engbloms kontrakt, till och med 2013.
 

Micke Widerberg2011-11-11 16:53:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen