Engelbrektsson: "Kul att spela en så viktig match"

Engelbrektsson: "Kul att spela en så viktig match"

Det blev en poäng på Olympia i bottenmötet mot Helsingborg och dagen efter gårdagens oavgjorda resultat har vi fått några ord med David Engelbrektsson som fick starta sin första match för säsongen. Så här svarar han på våra frågor efter HIF borta och hållen nolla.

Grym insats av dig! Hur var det att hoppa in i mellan stolparna i denna tuffa bortamatch? 
- Tack så mycket! För egen del var det kul att spela en så viktig match och göra min första start för säsongen.

Tufft läge att gå in och göra säsongsdebut med tanke på tabelläge, men du var säkerheten själv! Var det nervöst inför avspark? 
- Vi visste på förhand att det var en tuff bortamatch som väntande för mig och laget mellan två lag som för tillfället fightas i botten. 
Är väl alltid någon form av nerver inför match för alla spelare och kanske särskilt i en match som denna. Det handlar om vad man gör av den nervositeten och försöka omvandla det till något positivt istället. 

Vad tror du om fortsättningen på säsongen? 
- Fortsättningen på säsongen kommer vara tuff, men vi får ta en match i taget och försöka hämta hem första vinsten för säsongen nu på måndag hemma mot AFC. 

Efter hållen nolla idag och en stabil insats som sagt så  antar jag att du är nöjd över din insats, men vad säger du om matchen i helhet? 
- Som helhet är vi väl nöjda över hur vi presterade under matchen och sättet vi förvarade som ett lag och stängde ner dem, men det är med mersmak vi lämnar Helsingborg då vi trots allt har fler målchanser än de. Det är ändå något att bygga vidare på.

Avslutningsvis, vad tror du om nästa match, startar du då också?
- Nästa match siktar vi som sagt på att ta hem den första vinsten för säsongen mot AFC hemma på Södermalm. Hur laget ställer upp är Tobias som väljer.

Johan Videll@johan_videll2023-06-02 12:30:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK