Eric Kahls tid i AIK är slut för denna gång
Eric Kahl går vidare i sin karriär – hans nästa steg blir spel i Danmark.

Eric Kahls tid i AIK är slut för denna gång

Efter 33 tävlingsmatcher så är denna sejour i AIK:s representationslag över. AIK och den danska klubben AGF Århus är överens om en permanent övergång och kontraktet sträcker sig över fem år.

En av få ljuspunkter under en annars väldigt mörk svartgul säsong 2020 var Eric Kahl. Nu packar han väskorna för nya utmaningar hos våra nordiska grannar, affären klassas enligt AIK:s egna redovisning ligga runt tio till tjugo miljoner kronor netto. 

Jag vill tacka alla spelare och ledare i AIK som har tagit del i min utveckling. Jag önskar laget ett stort lycka till under resten av säsongen och under de kommande säsongerna, säger Eric Kahl.

Eric Kahl är en fin ambassadör och förebild för AIK och unga spelare som idag jagar sina drömmar inom AIK Ungdomsfotboll. Jag vill passa på att tacka alla spelare, ledare och tränare som har varit en del i hans utveckling, från vår egen knatteskola till vårt representationslag, säger en stolt sportchef Henrik Jurelius.

En enorm stolhet återigen 

Det är väl bara att hålla med och bli alldeles varm kring vad vår sportchef Henrik Jurelius säger kring den här övergången. Eric Kahl blir någon slags mall för ungdomsfotbollen nu i många år framöver, han har gått den så kallade långa vägen genom alla lag i föreningen på ett föredömligt sätt.

Om allt vill sig väl så har vi eventuellt att göra med landslagets framtida vänsterback. Man kan raljera över klubbvalet nu att gå till Århus, det kan man. Förhoppningsvis är det endast ett litet steg på vägen mot de stora ligorna för Eric Kahl. 

Välbehövligt tillskott till kassan

Man kan tycka vad man vill om hur nöjda vi ska vara över transfersumman i den här affären men i min bok är detta en okej summa faktiskt.

Vi måste ha i beaktning att AIK gick miste om enorma inkomster förra året under pandemin, lätt att glömma bort idag när publiken har börjat få återvända till arenorna. Så att få in cirka femton miljoner kronor netto är fina pengar till kassan, dessutom för en vänsterback som började sakta men säkert sjukt nog gå mot att petas ur startelvan. 

Det som är trist ur detta är ju såklart att en liten dansk klubb kan plocka spelare från storklubb som AIK, de danska klubbarna är helt enkelt slagkraftigare rent ekonomiskt. 


Stort lycka till med ditt utlandsäventyr Eric! 

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-07-25 11:33:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen