Erik Berg avslutar karriären
Erik Berg avslutar fotbollskarriären

Erik Berg avslutar karriären

Under fredagsförmiddagen blev det till slut officiellt att Erik Berg avslutar sin fotbollskarriär på grund av sina skadeproblem.

Stor skadeproblematik
Efter många år av stor skadeproblematik har Erik Berg till slut beslutat att avsluta sin fotbollskarriär.
– Det här känns otroligt vemodigt. Det har tagit lång tid att komma fram till beslutet men det är dags att tacka för sig. Jag lägger upp mina skor på den beryktade hyllan, säger Erik till dif.se.
Om beslutsprocessen säger han att han samtalat mycket med familj, vänner och lagkamrater om olika scenarion men till slut landat i att det bästa för honom och hans familj är att han slutar spela fotboll.

Rehab vid sidan av laget – en stor faktor
Erik berättar vidare för dif.se att det faktum att han fått träna rehab själv varit vid sidan av laget har varit en bidragande faktor till beslutet.
- Mentalt är det ju väldigt jobbigt, man är helt själv även om jag haft ett medicinskt team runt mig. Men man vill ju ha lagkamraterna vid sin sida hela tiden och så blir det ju inte om man är på en liten väg vid sidan av laget. Det är otroligt tråkigt när det enda man vill är att vara ute på planen och spela fotboll. Så det är tufft mentalt men jag känner mig ändå redo nu att tacka för mig.

Summerar sin tid i Djurgården
Erik tycker att hans tid i Djurgården har varit upp och ner där mycket av hans tid har präglats av hans knän.
-  Det har varit lite upp och ner. Jag har haft många fina tillfällen och samtidigt många jobbiga tillfällen, mycket har präglats av mitt knä egentligen. Det kom ganska tidigt och har varit fram och tillbaka under en lång tid. Det är ju inte särskilt kul när man kommer till en klubb och bara vill gå ut och prestera, att man då har en kropp som inte håller med om det. Men bland många fina stunder kommer jag alltid att minnas derbyt mot Hammarby där jag fick göra tre assist, det har jag nog aldrig gjort i en match tidigare. Ser man sedan till tiden i Djurgården sammantaget är jag väldigt glad, stolt och tacksam över att jag fått spela här.

Sportchef Bosse Andersson om beslutet
– Erik har ju varit väldigt otursförföljd, han har haft två jobbiga år kan man ju tydligt konstatera. Vi hade en diskussion i vintras och vi var beredda att ge det en chans. Sedan har vi under de sista veckorna insett att det här inte kommer att gå vägen, så i dialog med Erik väljer vi att avsluta kontraktet i förtid. 


Forum 1891 tackar Erik Berg för den fantastiska insatsen mot Hammarby 2018 samt resten av hans tid i Djurgården och önskar honom ett stort lycka till i vad han än bestämmer sig för att göra hädanefter.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-06-11 12:56:00
Author

Fler artiklar om Djurgården