Camp ESB: ”Prio ett är att vinna allsvenskan”
CL är bonus, prio ett är att vinna Allsvenskan.

Camp ESB: ”Prio ett är att vinna allsvenskan”

Franz Brorsson ser gärna att MFF tar fler poäng än tidigare års CL-gruppspel. Även om prio är Allsvenskan, och CL är bonus, ger man som spelare ändå järnet när domaren blåser igång matchen.

Hur känns kroppen efter resan?
– Kroppen känns bra, lite stel i ryggen men det ska inte vara något problem.

Vad är er målsättning med morgondagens match?
– Vi ska ge dem en tuff match, ingen förväntar sig att vi ska ta poäng men vi ska gå för att ta poäng. De kommer nog gå ut hårt i början, men kan vi hålla emot första 20 minuterna lugnar det nog ner sig lite. Det vore skönt att hålla tätt första halvlek.

Sett till matcherna mot Juventus och Zenit, kommer ni ändra något i ert spel till matchen mot Chelsea?
– Vi kommer inte ändra något större jämfört med de matcherna. Däremot måste vi vara mer effektiva framåt och sätta de chanser vi får. Bakåt måste vi vara cyniska och inte släppa till chanser.
– Chelsea borta är en extremt tuff match, förra årets CL-mästare och leder Premier League. Ingen förväntar sig att vi ska vinna men vi ska gå ut och ge dem en tuff match.

Vad har ni för målsättning med årets CL-spel?
– Det vore kul att ta fler poäng än tre som vi hade de två tidigare åren, 2014 och 2015.

2014 spelade du mot Zlatan. Nu kan du möta Lukaku. Om inte Lukaku startar kan det bli Timo Werner som startar. Vilken spelare föredrar du?
– Både Zlatan och Lukaku är väldigt duktiga spelare, men olika. Lukaku springer lite mer i djupled. Men jag föredrar nog lite större spelare som Lukaku och Zlatan framför mindre som Werner. Jag tycker att de är lite lättare att läsa och försvara emot.

Hur hanterar ni att spela både CL-gruppspel och vara i guldstriden i Allsvenskan?
– En del av de skadade är tillbaka, bland annat Oscar Lewicki. Så det är bra. Det blir mycket matcher så det sliter på truppen. Det är kul, men prio ett är att vinna Allsvenskan.
– Resultaten i Allsvenskan gick vår väg i helgen och vi bjöds in igen. Det blir en kick i truppen. Nu är det upp till oss själva igen.

Hur ser du på att Anel är avstängd?
– Det är tråkigt att han inte är med. Han är duktig, snabb och bra med bollen så det är synd. Men bra för honom att få vila. Vi har en bred trupp så andra får chansen.

Någonstans mellan 800 och 1000 MFF-supportar kommer vara på Stamford Bridge imorgon. Hur ser du på det.
– Riktigt roligt, vi saknade dem i europaspelet när vi kvalde oss vidare i bulgarien borta mot Ludogorets så det är kul att det kommer så många.
 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-10-19 15:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?