Rambo spelade skadad – i 80 minuter

Rebin Sulaka spelade skadad i nästan hela dagens match. – Jag sträckte mig i baksida lår efter ungefär tio minuter, säger försvararen och tar sig för högerbenet efter segermatchen mot Farsta (3-0) som innebär serieledning för Eskilstuna City.

Han har ersatt Robin Larsen – som skadade sig i bortamatchen mot Vallentuna redan i andra omgången – på ett förtjänstfullt sätt.
I eftermiddags hade Rebin Sulaka, 17, en tuff uppgift mot Farstas hypersnabbe vänsterytter Durim Berisha, som svarat för ett av lagets sex mål hittills den här säsongen.
Och inte blev det lättare under matchens gång.
– Jag sträckte mig i högra baksida lår efter ungefär tio minuter, säger "Rambo".
Du ville aldrig byta?
– Nej, nej. Jag sa till dom att jag ville köra vidare. Jag vet inte om det var kramp eller nåt, men det ska nog inte vara någon fara.
Hämmade det dig i spelet?
– Ja, jag kunde ju inte gå med framåt lika mycket och så där. Men det funkade rätt bra ändå, säger han innan fysexpert Peter Glas tar sig en närmare titt på ytterbacken.

Även Danne och Linus skadade
Även Citys andre ytterback Daniel Karlsson, som gjorde comeback från start, skadade sig.
Till skillnad från Sulaka tvingades Danne utgå minuterna innan paus. De första rapporterna säger dock att det inte heller här ska vara någon större fara med den skadebenägne kantspelaren som fått en del speltid i farmarlaget Skogstorp på sistone. I division fyra-laget spelade i dag istället kvartetten Chiquita Sesay, avstängde Daniel Berglund, Gabriel Alias samt Gabriel Yakoub. Dessutom skadade positionsstarke mittfältaren Linus Wallinder axeln och bytte med 3-0-skytten Zaman Safari i andra.

Fritzell på väg hitta formen
"Rambo" var trots segern inte nöjd med dagsverket.
– Nej, trots att vi har en man mer i typ en timme (Victor Catenacci målchansutvisning) så låter vi dom ha bollen för mycket.
Desto gladare var tvåmålsskytten Emil Fritzell, som tycks ha hittat formen igen efter att ha varit tredjevalet bakom succéduon Micke Larsson-Adnan Cirak i säsongsinledningen.
Fritzell gav City ledningen på lagets första riktiga chans i 21:a minuten – efter att Marcus Andersson nickskarvat vidare en frispark. Detta precis som udner upphämtningen mot Enskede när City gjorde två mål efter frisparkar av Berglund.
– Det känns som att formen är på väg. På andra målet gjorde ju Micke förarbetet och slog en grym pass. Det var bara att lägga in den i öppet mål, säger Fritzell.