Lagbanner

Inför Eskilstuna City-Värmbol: Ståhl släpper fram debutant

Eskilstuna City-Värmbol är inte bara ett stentufft Sörmlandsderby. Matchen kan också vara tillfället då hemmapubliken får chansen att stifta bekantskap med en ny Citytalang. I huvudtränare Peder Ståhls trupp till lördagseftermiddagens match finns nämligen forwarden Filip Rogic, 16.

För Eskilstuna City är derbyt en chans till snabb revansch för den tveksamma insatsen och förlusten senast. Rapporterna från Värmdövallen talar om ett Eskilstunalag som stundtals blev utspelat av snabba och kvicka hemmaspelare. Slutresultatet 1-0 ska – trots ett stolpskott av Adnan Cirak – ha varit smickrande siffror för gästerna.
Men idag lördag väntar en ny match och förhoppningsvis har Cityspelarna tagit lärdom av misstagen senast för att kunna vända dessa till bra prestationer och en seger i derbyt. Tre poäng är, om inte ett måste, i alla fall välbehövligt för att haka på toppen i den jämna serien.
Peder Ståhl har tagit ut 17 spelare och namnet som sticker ut är utan tvekan Filip Rogic, 16. Anfallaren har gjort fina insatser i såväl pojk- som juniorlag och belönas nu med en plats i matchtruppen. Där finns också hela fem spelare som stängs av nästa match vid ett gult kort mot Värmbol. Dessa är Adnan Cirak, William Celsing, Michael Larsson, Sebastian Lundberg och Bayram Basarani.  Noterbart kring uttagningen är också att backen Rebin Sulaka inte finns med bland de sjutton den här gången.
Motståndet då? Jo, det är ett bortasvagt Värmbol som gästar Tunavallen. Katrineholmslaget har vunnit sina fyra hemmamatcher men också förlorat samtliga tre bortafajter i seriespelet. 0-1 mot Farsta, 0-4 mot Karlslund och 1-2 mot Akropolis är inga skrämmande siffror ur Cityögon sett men vi ska komma ihåg att ett derby är ett derby och City förlorade fjolårets hemmamöte med Värmbol med hela 1-4.
Gästerna reser till Tunavallen utan Matias Kellokumpu och Mohammad Taki men kommer till matchen med en storseger över Oxelösund (6-1 i DM) i ryggen. Flest seriemål hittills har Niklas Norman och David Strömgren gjort. Bägge spelarna har mäktat med tre fullträffar vardera, lika många som Citys Emil Fritzell.
Citytuppen: Richard Larsson, Petter Björkman, Bayram Basarani, Markus Wahlström, Daniel Berglund, Anton Hansén, Sebastian Lundberg, William Celsing, Thomas Allerbrand, Tobias Hägg, Zaman Safari, Oscar Eriksson, Dan Wikström, Gabriel Alias, Adnan Círak, Emil Fritzell, Filip Rogic.

Jimmie Larsson2010-06-05 00:47:00
Author

Fler artiklar om Eskilstuna City