Eskilstuna City-Värmbol 0-4: Andra raka förlusten

Fyra mål, ett rött kort, fina prestationer och Henke Larsson som tvåmålsskytt. Eskilstuna Citys derby i södra Svealandstvåan hemma mot Värmbol hade det mesta. Förutom ett inspirerat hemmalag. 0-4 (0-1) på Tunavallen innebär Citys andra raka förlust.

City har visserligen haft svårt mot Värmbol men 0-4 var värsta smällen någonsin ur Eskilstunaögon sett.
Förlusten kom efter en andrahalvlek där hemmalaget rasade ihop totalt med en man mindre och släppte in hela tre mål.
Men vi tar det hela från början – en början som såg ganska positiv ut för Randigts del.
Redan i matchens inledande minuter blåstes Thomas Allerbrand tveksamt av för offside i ett gyllene läge. Strax därefter missade Emil Fritzell ett närskott och bara få minuter senare var City oerhört nära att ta ledningen vid en dubbelchans.
Men det var Värmbol som gjorde första målet.
Katrineholmslaget kom runt på kanten och spelade in bollen till Henrik Larsson som enkelt placerade in 0-1 bakom Richard Larsson i den 24:e minuten.
Målet var en kalldusch för Randigt – men värre skulle det bli när Daniel Berglund efter en dryg halvtimme kom sent in i en duell med gästernas Mikael Lundkvist. Kollisionen blev inte särskilt kraftig, men bortaspelaren föll och låg skadad på mittplan. Turbulens uppstår mellan spelarna och mitt i kalabaliken svarar Daniel Berglund för en osportslig gest när han formar händerna som glasögon i riktning mot gästernas tränare.
Domaren svarar med att visa två gula kort - ett för tacklingen, ett för gesten - och därmed rött till Berra i en och samma situation.
Med en man mindre lyckas City inte mobilisera något direkt tryck framåt. Randigt agerar oinspirerat och är utan chans mot pigga Katrineholmare. Inte ens tre byten (Thomas Allerbrand, Adnan Cirak och Emil Fritzell mot Anton Hansén, Filip Rogic och Oscar Eriksson) hjälper. Istället är det Värmbol som står för finessen, tekniken, chanserna – och målen.
0-2 gör Henrik Larsson en kvart in på andra halvlek, 0-3 gör Niklas Norman på en retur från ett skott av nämnde Larsson och 0-4 gör Mikael Blomkvist i 90:e minuten.
Om 0-1 mot Värmdö var smickrande var 0-4 mot Värmbol ett blytungt fall för ett håglöst City som spelmässigt har en bra bit upp till toppen i nuläget. Poängmässigt ökar gapet också allt mer och med tolv poäng på åtta matcher ligger City fyra poäng bakom just nu serieledande Akropolis. Med andra ord lär det krävas poäng i Örebro (Karlslund borta) på fredag för att tåget inte ska gå med City kvar på perrongen.

Matchfakta: Eskilstuna City-Värmbol 0-4 (0-1)
Målen: 0-1 (24) Henrik Larsson, 0-2 (58) Henrik Larsson, 0-3 (62) Niklas Norman, 0-3 (90) Mikael Blomkvist.
Varningar, City: Daniel Berglund, Zaman Safari.
Utvisning, City: Daniel Berglund.
Citys startelva med byten: Richard Larsson – Sebastian Lundberg, Bayram Basarani, Markus Wahlström, Daniel Berglund – William Celsing, Zaman Safari, Dan Wikström, Thomas Allerbrand (Anton Hansén, 46) – Adnan Cirak (Filip Rogic, 68), Emil Fritzell (Oscar Eriksson, 77).