Eskilstuna City - Karlslunds IF FK 4-1 (2-1)

City tog en stensäker 4-1 seger dagens match i Division 2 södra Svealand , Den andra raka 4-1 segern.

Det var två nervösa lag som kom till spel i dagens match i DIv 2 Södra Svealand. Båda låg innan matchen farligt nära nedflyttningsstrecket, City på 15 poäng strax över kvalstrecket och Karlslund på 14 poäng på kvalplatsen.

I matchens första anfall får City en frispark vid hörnflaggan, frisparken leder efter en skarv fram till Emil Fritzell som kan sätta 1-0 redan efter 52 sekunder. Drömstart!. Efter drömstarten är det City som har det mesta av spelet i inledningen. Det hindrar dock inte Den före detta Allsvenska (Örebro SK) och u21- landslagsmannen Kristoffer Näfver att kvittera efter 10 minuter genom ett bra placerat långskott. CIty lät sig inte nedslås av kvitteringen utan jobbade vidare för ett snabbt lednings mål, det kom snabbbare än vad man kanske hade hoppats på. Bara två minuter efter kvitteringen håller sig Adnan Cirak framme och sätter 2-1 efter ett långt inkast av Victor Sundberg. Resten av halvleken är ganska händelsefattig och det känns som City har bra koll på de få anfall Karlslund skapar, Det märks att skytteligaledaren i serien ( Calle Olsson 11 mål) sakans enormt för Karlslund.

I den andra halvleken Märks det att CIty är väldigt bra tränade, Karlslund börjar gå på knäna relativt fort i andra. 10 minuter in i den andra halvleken Utökar City sin ledning efter att Emil Fritzell gjort ett jättejobb vid kortlinjen och snott bollen av en försvarare och passat bollen till Micke Larsson som skickar bollen vidare till lagkaptenen Danne Wikström som helt fristående kan sätta 3-1. Om City var det spelförande laget innan 3-1 målet så var det inget mot vad de var efter målet, det känns som Karlslundspelarna har gett upp matchen efter 3-1. City kommer i anfall efter anfall, Karlslund kommer i några få kontringar men den stabila Citybacklinjen släpper ingen förbi sig. Det enda Karlslund skapar är ett par hyfsade frisparkar från Kristoffer Näfvers finfina vänsterfot. i den 72:a minuten punkteras matchen fullständingt efter ett mycket vackert frisparksmål av mittbacken Victor Sundberg inför ögonen av bland annat före detta Cityspelaren och tränaren, och nuvarande assisterande tränaren i AIK Andreas Alm. .City fortsätter att anfalla för att få till flera mål men slarvar allt som oftast med den sista passningen. I den 92 minuten får City ett gyllene läge att göra ett ytterligare mål efter ett fint anfall men en karlslundsspelare kastar sig ivägen för Oscar Eriksson när han ska sätta bollen och styr undan den till en hörna.

Dagens Lag: Rickard Larsson- Robin Larsen, Victor Sundberg, Marcus Andersson, Daniel Berglund( Daniel Karlsson 78)- Dan Wikström (K), Oscar Eriksson- William Celsing, Micke Larsson, Adnan Cirak(Thomas Allerbrand 84) - Emil Fritzell (Sebastian Lundberg 90).

1-0 Emil Fritzell (Minut 1)
1-1 Kristoffer Näfver (10)
2-1 Adnan Cirak (13)
3-1 Dan Wikström (54)
4-1 Victor Sundberg (72)

Nästa match i serien är ett länsderby i form av Värmbol på bortaplan, Dessförinnan spelas semifinalen i DM borta mot en annan seriekonkurrent, nämligen Nyköpings BIS på tisdag.