"Ett fall framåt skulle nog en objektiv betraktare ändå kalla det?" Bajenpanelen omgång 13

"Ett fall framåt skulle nog en objektiv betraktare ändå kalla det?" Bajenpanelen omgång 13

Bajenpanelen blickar bakåt och ser fram emot kommande matcher.

Ytterligare ett jämnt toppmöte som slutar med för få poäng. Varför har Hammarby plötsligt så svårt att få resultat hemma mot topplagen?

Theo 

Vi är nog många som är överens om att vi i flera av dessa möten visar stort spelövertag i flera delar men inte de som avgör matcherna till vår fördel: hundraprocentiga målchanser och kliniska avslut. Jag satt och förtvivlat skrattade när avsluten inte letade sig in och de två ribbträffarna i slutet blev på något sätt överdrivet talande. Samtidigt såg det bättre ut och vi var en djurgårdsskalle från att ta ledningen i första och en decimeter från att kvittera i slutet. Ett fall framåt skulle nog en objektiv betraktare ändå kalla det?

Göran 
Det känns som att det är två saker som gör att vi inte vinner dessa matcher. För de första så känns det som att vi har hunnit långt när det gäller de defensiva delarna, och fasta situationer, i processen att spela som Cifuentes vill. Därmot har vi ännu inte hunnit lika långt när det gäller att slå ut lågt stående försvar eller att utnyttja det spelövertag som vi får när vi lockar upp motståndarna och spelar förbi dem. Det andra är att vi just nu saknar självförtroende längst fram där varken Ludde, Selmani eller Collander levererar som de bör givet de chanser vi faktiskt skapar. Detta gäller även ”Steve” men där räknar jag med längre startsträcka.

Mattias
Jag tror att vi inte har spelartyperna som Martí vill ha för att spela sitt spel. Samtidigt som han inte vill tumma på systemet så får inte våra nuvarande stjärnor ut något av sitt register på det sättet vi spelar just nu.

Widgren fick starta och... Var precis som jag minns honom. Vad tycker du om hans insats?

Theo

Bättre än vad jag minns och dessutom med tanke på att han startade på en ovan position och sällan spelat under senaste tiden. Ja det fanns en del mindre bra ingripanden men jag tycker han skall ha all heder för sin insats.

Göran
Nja. Känns som att det finns betydligt bättre mittbackar i truppen än Widgren. Gör en okej insats, men det jag inte gillar med Dennis är att kan spela hur stabilt som helst,men så kommer ändå det där hårresande misstaget som gör att man undrar hur han egentligen tänkte.

Mattias
Jag tycker att Widgren får fullt godkänt och gör det bra som mittback. Ser lite orolig ut men gör inte bort sig mer än någon annan. All cred efter hans tuffa tid i Bajen!

Varken Magyar eller Abbe var med i truppen i derbyt och kontraktstatusen verkar något oklar. Ska vi behålla Magyar och eller Abbe?

Theo

För mig behåller jag gärna Magyar som gjort en finfin säsong hittills men det verkar väl mer vara upp till honom om han ens orkar fortsätta med fotbollen. Gällande Abbe så har det ju sagts att han nekat kontraktsförslag och detta är kanske en spelare som kostar mer än det smakar? Abbe i toppform är en suverän spelare men som läget står just nu tror jag vi går skilda vägar.

Göran 
För min del är det bara att säga tack och hej till båda två. När det gäller Abbe så har han inte alls levererat det jag trodde att han skulle göra när han värvades och nu är han dessutom skadad hela tiden. Magyar behåller jag gärna i staben som det är tänkt, som någon typ av psykolog, men även Rikard är för skadebenägen och det räcker nog med en smäll till i huvudet så är det tack och hej. Istället för dessa herrar vill jag se en satsning på Demirol och Adjei.

Mattias
Maggan, ja. Abbe, nej.

Blåvitt är faktiskt bara en poäng bakom oss inför matchen på måndag. Vad vill du se och hur slutar matchen?

Theo

Att vi fortsätter på inslagen väg. Trawally ska få starta för där har vi verkligen något på gång. Dessutom såg vi mer av ett anfallsspel i derbyt och hade med lite mer skärpa och tyvärr tur gått därifrån med minst en men antagligen tre poäng. Jag hoppas även få se Besara hitta tillbaka till vårform.

Göran
Vi skall forsätta vår process under Cifuentes och på Måndag kommer det att lossna med målskyttet också då killarna längst fram kommer att vara mer fokuserade då det med stor sannolikhet kommer att komma in ny konkurrens offensivt när fönstret öppnar. Det finns få saker som får spelare att leverera bättre än större konkurrens.

Mattias
Jag vill se ett snabbt anfallande Bajen som inte lägger lika stor vikt i innehavet av boll som i vad slutprodukten egentligen blir. Spelmål måste produceras och 3-0.

Jack Holm2022-07-08 10:47:02
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!