Europasommaren har lottats - isländskt motstånd i QL1
Nu är det officiellt fortbollssommar.

Europasommaren har lottats - isländskt motstånd i QL1

Sommar betyder CL-kval för mesta mästarna Malmö FF. Efter midsommaraftons "rafflande" final i förkvalet står det klart att vi mäter isländska Vikingur i QL1. Om vi tar oss vidare från den första kvalomgången väntar i den andra kvalomgången vinnaren i matchen Ballkani (Kosovo) mot Zalgiris (Litauen).

När CL-kvalet lottades den 14-15 juni lottades Malmö FF mot vinnaren i förkvalet. Idag spelades förkvalet klart och vi möter isländska Vikingur Reykjavik i QL1. 

Vikingur är klubben där Milos Milojevic var i sju-åtta år och där Kári Árnason idag är sportchef. 

Vår första match spelas hemma tisdag den 5 juli kl 19, med retur borta den 12 eller 13 juli.

Under lottningen av CLQ2 stod det klart att MFF möter antingen Ballkani (Kosovo) eller Zalgiris (Litauen). MFF börjar borta och dessa matcher spelas 19/20 juli resp 26/27 juli. Ballkani har MFF inte tidigare spelat mot men Zalgiris mötte vi i den andra CL-kvalomgången 2015. Det blev 0-0 hemma men vi vann borta med 1-0. Anton Tinnerholm gjorde målet i den 55:e minuten. 

Även om läget ser bra ut ska vi absolut inte förutsätta eller jinxa något. Om vi förlorar QLC1 blir det istället kval till Europa Conference League Q2, enligt Uefaranken och Bart Kassies. Då får vi spela mot förloraren i matchen mellan Linfield (Nordirland) och The New Saints (Wales) i Conference League-kvalets andra omgång. 

Om vi skulle åka ut i CLQ2 blir det fortsatt kvalspel i Europa League Q3. 

 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-06-24 23:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?