Falcon Alkoholfri Arena, 2020-09-27 14:30

Falkenberg - Hammarby
1 - 3

Falkenberg-Bajen 1-3: Tre poäng är alltid tre poäng

Bajen vände underläge i halvtid till vinst med 3-1 mot Falkenberg. Bajen kvitterade i den andra halvleken genom ett självmål som Gustav Ludwigson låg bakom och sedan klev den formstarke Aron Johannsson in i handlingen och blev tvåmålsskytt.

Det blev till slut tre poäng för Bajen men det var inte kanske den bästa fotboll som Bajen har presterat 2020 men vi är ändå glada för de tre poängen.

Bajen höll på att få en smakstart redan efter avspark när Aron Johannsson sånär hann först på en tam hemåtpassning men Falkenbergs målvakt Viktor Noring kunde lyckligtvis för hemmalaget få undan bollen. Det var enda gången det blev riktigt spännande för Bajens del i den första halvleken.

Bajen hade som förväntat mycket boll i den första halvleken där Bajen nästan uteslutande anföll på vänsterkanten och det var nästan att man glömde bort att vår starke högerkant med Alexander Kacaniklic och Simon Sandberg var tillbaka i startelvan eftersom man knappt såg dem på matchens första 45 minuter.

Bajens anfall ledde oftast till fasta situationer och där var Bajen totalt ofarliga precis som mot AIK förra helgen. Förvisso hade Falkenberg ett antal fyrtorn i eget straffområde men något konstruktivt kan man tycka att Bajen ska kunna skapa på alla dessa hörnor.

Istället var det Falkenberg som skapade de farligaste möjligheterna i den första halvleken. Först var det Nsima Peter som var nära när han blev helt ren i straffområdet men han misslyckades med att få en träff på bollen. Det var istället Anton Wede som skulle göra sitt tredje mål för säsongen varav sitt andra på Bajen. Det var dessutom ett riktigt drömmål som Wede gjorde när han avslutade en kontring upp i krysset efter att Bajens försvar först gått bort sig och sedan undvek att pressa hemmaspelaren. Typiskt Bajen…

I halvtid intervjuades kapten Jeppe Andersen som menade att Bajen saknade kvaliteten i avsluten medan kommentatorn menade att det var koncentration. Jeppe Andersen fick dessutom gå av i halvitid med en skadekänning och unge Aimar Sher ersatte.

Gustav Ludwigson hade som vanligt löpt kopiöst i den första halvleken utan att få göra mål och det var ett tag sedan sist. Men han låg åtminstone bakom kvitteringen när han löpte sig loss efter passning av Abbe Khalili. Ludwigson hade Alexander Kacaniklic med sig på bortre och det såg ut som han försökte nå honom men istället så styrdes bollen in av en FFF-back.

Strax efter kvitteringen skulle även ledningsmålet komma när Aimar Sher tog sig fram och släppte bollen till Alexander Kacaniklic till höger. Kacaniklic avancerade in i straffområdet, tittade upp och såg en ren Aron Johannsson som satte dit sitt sjunde mål för säsongen. På övertid kunde han även sätta sitt åttonde mål när han först ordnade en straff som han sedan själv förvaltade. Om Bajen som helhet har saknat självförtroende den senaste tiden måste Johannsson vara undantaget då hans åtta mål har kommit på de nio senaste matcherna. Tack för den islossningen Aron och gör gärna några till nästa helg mot DIF!