Färdigspelat i Svenska Cupen
Othman El Kabir, AFC:s målskytt

Sista matchen av 2014/15 års upplaga av Svenska Cupen gick av stapeln på Lötens IP i Uppsala. Motståndare var seriekollegan Sirius som avgick med en 3 - 1 seger (2-1)

En riktigt bra början av AFC som höll på att göra mål på en hörna redan i första minuten. ...
AFC fortsatte skapa chanser och ett avslut (inlägg) av Othman El Kabir i 9:e min slinker in under överliggaren på en överraskad hemmamålvakt och 0-1 ledning för AFC.
Kvitteringen till 1-1 kom bara ett par min efter ledningsmålet, en frispark som Josh Wicks tvingas lämmna retur på, den rakas in i mål av Johan Andersson.

Blåsten ställde till en hel del situationer, AFC skapade flera hörnor utan att få in bollen i målet. Plötsligt står det 2-1 då hemmalagets Niklas Thor slår in bollen vid ena stolproten.
I 39 min har Joakim Alriksson en jättechans att kvittera till 2-2, men en riktigt bra rädding av Sirius målisen gör att det stod 2-1 i halvlek.
Ett kryss hade inte varit orättvist med tanke på de chanser AFC hade till kvittering.

49 min hade spelats då Sirius Kim Skoglund trycker in 3-1, återigen från nära håll.
Bara minuten senare har AFC ett dundrande skott i överliggaren.
På slutet tryckte AFC på för en reducering, något mål ville det inte bli. Då Sirius också skapade chanser så får vi väl anse att hemmasegern var rättvis.
Dömde gjorde Martin Strömbergsson inför 327 åskådare

Startelvan
Målvakt Josh Wicks (K)
Backlinjen: Rabi Elia - Juan Hervias - Omar Jawo - André Österholm
Mittfält: Rinor Nushi - Othman EL Kabir (45) - Filip Rogic - Joakim Alriksson - Jesper Carlsson
Forward: Luca Gerbino Polo.
Ersättare: Målvakt Pilip Vaitsiakhovich - Omar Eddahri (45) - Nikolaus Karakassis