Fem långsamma efter MFF - Degerfors 2-2

Fem långsamma efter MFF - Degerfors 2-2

Två fina mål
Vi tog ledningen genom Hugo Larsson som sköt in 1-0 på ett långskott. Målet kom efter ett fint anfall med bra löpningar och fina kombinationer. Efter målet tappade vi emellertid det mesta.
2-1 kom också det efter ett fint anfallsspel och avslutades med att Berget hittade in till Isaac Kiese Thelin som vackert sköt in bollen i krysset. Börjar faktiskt med en riktigt fin boll på djupet av Jonas Knudsen. Kan vara bra att tänka på när Jonas hade en rätt jobbig match i övrigt.

Uselt facit
Sista nio hemmamatcherna 2022 slutade med en seger. EN på nio. Otroligt.
Totalt sett vann vi en av de tretton sista - om man räknar både hemma och bortamatcher.
Vi har absolut haft mycket stolpe ut i år, men det går inte att snacka bort ett sådant facit.
När hade vi ett så otroligt uselt facit senast? Svårt att ta in.

På återseende Erdal
Erdal Rakip lämnar Malmö FF igen efter två nya guld och ett cupguld. Det var ett ganska tufft 2022 för Erdal där han till stora delar användes i en roll som inte är optimal för honom. Man ska väl sägas att han användes där eftersom han var det bästa alternativet vi hade. Det säger något om hur nyttig Erdal ändå är.
Det finns inte en sekund då Erdal inte gett sitt allt för MFF. För mig är det givet att önska Erdal stort lycka till och välkommen hem igen om några år.
Kungen av Rosengård - Tack och vi ses.

Åge
De som orkar läsa det jag skriver vet att jag inte tyckte det var en bra idé att byta tränare och tyvärr fick Åge ta över ett lag i kaos. Ingen kan påstå att det varit ett fantastiskt inhopp av Åge den här gången, men jag tror ingen hade kunnat göra det bättre. Det var ett lag som inte gavs förutsättningarna av ledningen och det har varit en hopplös fortsättningen på skadorna som knappast Åge kan lastas för.
Tack för allt Åge. Du har gett oss otroliga minnen. Du är för evigt en stor del av vår historia.
Tack och lycka till med pensionärslivet.

Ola
När matchen var slut var jag irriterad över att vi inte vann, men eftersom det faktiskt inte hade betytt något för oss tabellmässigt om vi hade vunnit kan jag släppa det. Det var lite skitsamma och kanske var det bara bra för avslutningen sen. Det hade inte varit kul med en avtackning för Ola med ett knäckt Degerfors som stod vid sidan.
Ola har haft en fantastisk karriär och jag kommer sakna Ola. Jag hoppas föreningen inser att han fortfarande kan vara viktig för oss - om än vid sidan.

Tack för allt Ola.
Tack för allt mästarn.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-11-06 19:25:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?