Det blev till slut en enkel seger när Jocke Perssons Varberg kom på besök.

3-5-2 igen
Milos hade tagit ut ett lag som såg ut att bli 4-2-3-1 med Beijmo och Olsson på ytterbackarna men istället blev 3-5-2 med Beijmo och Berget som wingbacks och Martin Olsson agerade mittback med Nielsen och Moisander. Inte den yngsta trebackslinjen vi sett i Allsvenskan.
Innermittfältet blev Rakip, Pena och Hugo Larsson.

AC
När Erdal Rakip behövde gå ut efter 30 minuter fick Anders Christiansen hoppa in lite tidigare än det var tänkt. Han hamnade tidigt i ett omställnngsläge som han ringrostigt tappade bort och i första halvlek såg han lite bortkommen ut.
I andra halvlek kände vi igen honom. Han rev och slet. Var förbannad. Hittade djupledslöpningar och passningar till höger och vänster. Och så gjorde han mål. Ett riktigt fint distansskott som betydde 2-0. Och det betydde nog ännu mer för AC själv. Han visade för oss och för sig själv att han börjar varva upp.

Hugo Larsson
I första halvlek hade Hugo det rätt kämpigt som tia. Han letade ytor och hade svårt att bli ett rejält understöd till anfallarna.
I andra halvlek växlar han upp något enormt. Han hittar ytor där han kan få boll. Han hittar luckor med passningarna. Han borde ha fått en assist när han spelade fram Birmancevic efter fin prestation ute till vänster, men Veljkos skott gick över.
I andra halvlek visade Hugo varför Milos håller honom så högt. Briljant halvlek.

Berget och Birmancevic
Berget är vår bästa ytter, och vår bästa wingback. Han är som bäst till höger men han är bättre än alternativen till vänster också - åtminstone när Sören saknas. Det gjorde att han fick spela vänster wingback i dag. Det är inte en optimal position för Berget, men ändå gör han det bra. Bryter in fint och fixar en straff och sätter den själv stensäkert. Den som fixar straffen ska inte skjuta? Pff. Berget är stekhet.
Birmancevic hade lägen att göra typ 10 mål i dag och det är väl så att han borde göra fler, men han gör ett till slut och jag tycker att han är så värd det. Han löper ständigt och hotar motståndarnas backlinje. Ja - Han borde gjort fler mål i dag men han gör ett och vi vinner stort. Då är jag mer än nöjd med hans insats.

Dahlin
Det var lite virrigt i första halvlek framför Dahlin några gånger och Varberg hade även några farliga distansskott men i andra halvlek fick han det lugnare - och förärades med en tröja med nummer 100 på ryggen för att fira att han numera hållt nollan 100 gånger i Allsvenskan.