Fem punkter från vallen #2

Fem punkter från vallen #2

Diskussioner i forumet behandlas denna gången i "Fem punkter från vallen". Bland annat handlar det om eventuella sportchefer och målvaktssituationen nästa säsong. Dessutom bjuds det på lite nostalgi och lite annat smått och gott.

1. Nia
Det ständiga tjatet som varade i många år blev jag snabbt ganska trött på. Det var verkligen uttjatat till den grad att det blev nästan parodi. För "alla" visste innan varje säsong att ÖSK alltid slutade nia i Allsvenskan. Man slutade nia fyra gånger mellan 2015 och 2019. Innan och efter den perioden har man aldrig slutat nia i Allsvenskan. Men nu är ÖSK återigen nia, fast i Superettan tyvärr. För några matcher sen hade det varit en önskedröm att ligga nia men nu känns det riktigt riktigt bra! (När den här texten skrev låg ÖSK nia, efter senaste oavgjorda matchen ligger ÖSK tia.)

2. Sportchef
Jag försöker ha koll på vad som skrivs i forumet. Tycker det är riktigt kul att läsa vad ni tycker och tänker. Den senaste tiden har det mer och mer diskuterats vem som ska bli ny sportchef. Ett tag ryktades till mycket om Enes Ahmetovic. Enligt flera medier har han varit och träffat ÖSK. Ett bra och spännande namn även om skriverierna kring detta har minskat (betyder det att intresset har svalnat?). Senaste dagarna har det spekulerats i media om att AIK:s förra sportchef Håkan Jurelius skulle vara aktuell för ÖSK. Det är ett namn som jag inte hade väntat mig skulle vara aktuellt men som känns extremt bra. Om det blir han känns Goitom som ett väldigt troligt alternativ på tränarposten.

3. Oscar Jansson
Såg att någon lyfte tanken på en återkomst för Jansson. Detta ifall Malte Påhlsson skulle säljas, vilket är ett tänkbart scenario med tanke på vilken säsong han gjort. Jag är inte rätt person att fråga eftersom jag har träffat Jansson några gånger och tycker han är en härlig personlighet. Så jag är ganska partisk i frågan. Sen förstår jag om en del supportrar känner att han bränt sina broar efter att han gick till IFK Norrköping. Och frågan är om det inte är dags för Daniel Strindholm att på riktigt få chansen om Påhlsson lämnar?

4. Tack
Jag vill rikta ett stort tack till alla er som läser mina texter. Jag kollade statistiken på antalet som läst texterna och den senaste tiden har siffran ökat. Av de tre intervjuerna jag la ut har den med Marcus Birro fått flest klick trots att jag la ut den sist. Såg även i forumet att det blev en liten diskussion kring min text om kontraktsläget och tänkbara nyförvärv. Var bland annat en kommentar som var sarkastisk och innehöll en liten pik mot mig. Jag tycker det var en ganska fyndig kommentar och det glädjer mig att ni läser vad jag skriver och kommenterar det. Både ris och ros uppskattas.

5. Nostalgi
Gjorde paus i pluggandet (studerar till trafikingenjör på distans) och slösurfade lite på ansiktsboken här om dagen. I mitt flöde dök det upp bilder på gamla träläktaren på Eyravallen. Bilderna var från 2002 och visade när läktaren revs. Det både smärtade och gladde mig att se bilderna. Jag som är uppvuxen här i stan och sprang på de flesta ÖSK matcher när jag var liten grabb minns Eyravallen och träläktaren med glädje. Det kändes lite sorgset att se bilderna på den när den revs men samtidigt var det också kul att uppleva lite minnen från en härlig tid.
 

Karl Hoffner2024-10-07 09:32:00
Author

Fler artiklar om Örebro