Fem snabba Union Berlin - Malmö FF
Han räddade det mesta men straffen kunde han inte göra mycket åt

Fem snabba Union Berlin - Malmö FF

En tung kväll i Berlin

Inte orättvist men tungt
Under en ganska lång period i andra skapade Union ett rejält tryck, de var verkligen både snabba och tunga när de kom i sina omställningar och MFF-spelarna hamnade flera gånger på efterkälken. Union hade en boll inne i mål (offside), flera farliga chanser där nån MFF-tå kom emellan eller så fanns Diawara där, och dessutom fick de en straffsituation som dömdes bort med VAR. Med en poäng hade chansen till fortsatt Europaspel levt, om än liten. Och det kändes som att detta var en kväll när vi skulle klara det, som att vi skulle få ett resultat med oss även om vi kanske inte fullt ut förtjänade det. 

Vi är inte särskilt farliga 
I stora delar av matchen såg det ut som det gjort alltför ofta för MFF på senaste tiden. Det är ganska mycket bollinnehav, en hel del anfall om ser lovande ut - några till och med riktigt läckra. Men så blir det liksom inte något riktigt farligt av det. Man står upp riktigt bra mot Union, man visar att man verkligen vill men lyckas liksom aldrig riktigt hota. 

En lättnad med bra stämning
Inför matchen pratades det, av naturliga skäl, mycket om säkerhet och om kaoset Unions supportrar orsakade från sin läktare och det fanns en oro för hur returen skulle bli. Därför känns det skönt att konstatera att det idag blev en härlig, mäktig atmosfär. MFF-klacken jobbade på bra - pressläktaren låg närmare Union-sidan men en del MFF-sånger trängde ändå igenom emellanåt även till oss. Men jag måste också ge Union Berlins supportrar en eloge, i de flesta sånger var verkligen hela kortsidan med och växelsångerna där i princip hela långsidan deltog var mäktiga. En fin fotbollskväll helt enkelt, förutom resultatet. 

Diawara växer mer och mer
Inför matchen var det en hel del prat om att Diawara och Dahlin och frågor kring en eventuell förlängning med Diawara. Johan kommer alltid att ha en speciell plats i mitt MFF-hjärta både för hur han agerar på planen och för hur fantastiskt han är med min son (och andra små supportrar) på träningar och i andra sammanhang de ses. Och jag hoppas innerligt att han kommer tillbaks i fullgott slag och får visa hur bra han är. Men Diawara har verkligen vuxit och gör det grymt bra just nu. Han har räddat oss i flera matcher och i den här matchen skulle Union haft en ledning med ett par mål redan en bit in i andra om inte Ismael Fortsatt att prestera. Det är grymt skönt att ha två riktigt bra målvakter - det är verkligen inte många lag i Sverige bortskämda med. 

Lomotey dök upp  - men försvann lika fort 
Han började nästan kännas som en myt den där Emmanuel Lomotey. Man såg hans namn i en massa laguppställningar som en av spelarna på bänken men man såg aldrig honom. Så idag, när Lewicki tvingades gå ut stod han där, nummer 40 redo att bytas in i 81:a minuten. Onekligen ett tufft läge att komma in, i en tuff Europa League match när man nästan inte spelat någonting alls. Och det blev än tuffare. Med två gula kort inom 3-4 minuter var det tack och adjö till en förkrossad Lomotey. 
 

Åsa Flykt2022-10-13 23:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?