Fem Snabba

Malmö FF inledde året mot sin danska samarbetsklubb Jammerbugt FC på Gamla IP. Slutresultatet skrevs 2-2, efter en bra och en sämre halvlek.

1. Bäst på plan
Nej, det spelar inte så stor roll vem som är bäst 28 januari, fråga bara Magnus Pehrsson. Med det sagt är det alltid intressant att se vem som vill visa upp sig och markera - hej, här är jag! I den skaran hittade vi för dagen framförallt Nalic (publiken njöt i stora drag då han drog ner Jammerbugts IT-tekniker till vänsterback i marken - ni vet, han vars nationalitet man kunde fastslå på en mils avstånd), rivige Rakip samt Nanasi som kanske inte var involverad i allt men visade det han alltid visar då han har bollen vid fötterna: en fotbollshjärna bortom sina unga år. Berget jobbade, hör och häpna, på som vanligt och Sejdiu var sådär skönt avig och svårstoppad vilket även belönades med det första a-lags målet, grattis!

2. Andra halvlek
Man ska inte dra för stora slutsatser av årets första träningsmatch, som sagt, men jag vill verkligen se juniorer greppa chansen. Om inte nu, när? Frågan går framförallt ut till de två jag har störst förhoppningar kring, nämligen Edvardsson och Mujanic. Jag förväntar mig en närvaro av dessa två så talangfulla innermittfältare som de tyvärr inte lyckas applicera på dagens match. 

3. Rutinerade offensiva spelare i andra halvlek, hallå?
Att de betydligt mer erfarna Gall, Birma och Gwargis däremot låter 45 minuter passera dem förbi på detta sättet är desto märkligare. Birma ska inte vara som bäst i januari men jag tror att vår nye tränare kommer ställa hårda krav på honom. Lever Birma upp till dem kommer de komma väl överens och göra så att Birma får sin så efterlängtade flytt, gör han det inte kommer han få kämpa hårt för sin plats i elvan. I Hammarby visade Milos att han kunde peta vem som helst vid underprestationer. En yvig ung ytter vid namn Amoo, till exempel. Kontinuitet i fokus och bra prestationer är kravbilden för samtliga spelare, det kommer att bli hyperintressant att följa vem som klarar av att leva upp till det. Är Birma en av dem? 

4.  Amin Sarr
...spelade inte en minut, till slut. Hoppsan hejsan, vadan detta? Daniel Andersson, Niclas Carlnén och Anders Pålsson syntes samtala vid pressläktarens kaffetermos, var det månne rörande Amin och Anels varande? 

 5. Nummer 9
Sedan Milos intåg har jag spekulerat kring om inte det är som så att Berget äger många av de egenskaper tränaren önskar sig av en nummer 9. Ingen Colak eller någon annan stjärnvärvning för den delen ännu, förblir så fallet trillar undertecknad inte av stolen om Berget står där i Kalmar som spiss framåt april. 

Bonus
Den allsvenska domaren missar en dansk hands i straffområdet i första halvlek, strypgrepp på Berget och dömer sen straff till danskarna efter att ha friat tidigare identiska handssituation åt andra hållet. Underbara svensk fotboll!

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-01-28 19:51:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?