Fem Snabba

Fem Snabba

Ett oväntat starkt MFF inledde piggt och fokuserat mot namnstarkt motstånd i spanska Marbella. Slutresultatet skrevs 1-1 mot ryska Lokomotiv Moskva i en böljandes match.

1. Kan Milos peta anfallaren Berget?
För en vecka sedan fluktade jag efter en stjärnvärvning på topp alternativt att starta med Sarr som nia. Därefter såldes Sarr varpå jag tyckte att det var dags att ge Abubakari chansen på allvar. Idag har Berget med all önskvärd tydlighet visat att nian är hans att förlora. Med uppoffrande smart spel har han sprungit in i 2022 som en frustande tjur. Berget förtjänar chansen, och jag älskar det. Charmar Berget Milos? Ger anfallaren honom ens ett val?

2. Malmös elva tar form i Spanien
Det nya Malmö byter just nu skepnad inför våra ögon. Milos MFF spelar rakare fotboll. Vi går snabbare framåt i banan och yttrarna står för maxlöpningar (vilket de idag dessvärre sällan belönades för) i parti och minut. Bra så. Vidare har vår nya tränare  uttalat sig om att han vill börja forma sin starkaste elva under under dessa dagar i solen och undertecknad misstänker att MFF idag gjorde just detta, utifrån de tillgängliga spelarna. En av vilka var den spännande talangen Sebastian Nanasi. Mittfältaren fick chansen centralt och ser som vanligt ut att spela med rohypnol i kroppen. Med en härlig glädje ger han sig själv tid med bollen och tar mestadels kloka beslut på ett imponerande vis. Nanasi tycker att det är roligt att spela fotboll, låt oss hoppas att klubben fortsätter att ta tillvara på hans unika egenskaper. Tröjan är redan hans att förlora, är min gissning.  På tal om egna talanger, vad sägs om Patriot? Två matcher, två mål. Förhoppnings startskottet på ett kanonår för den sympatiske såväl som spelmässigt sevärde Hörbysonen. 

3. Chalus och Nielsen
MFFs nya hårda mittbackspar ser intressant ut. Nielsen attackerar bollen i 99 fall av 100 samtidigt som backkollegan avvaktar och noggrant väljer de lägen då han stiger fram. Undantaget en horribel hemåtpass av tjecken klarar han av debuten fullt godkänt. Lovar gott!

4. Emil Lindman och Oscar Lewicki
Lewickis knä får gärna bli bra snart. Och låtom oss hålla alla tummar och tår för att smällen Lindman åkte på (... i sista sekunden av en träningsmatch...) var mest det, och inget annat. Spelaren vred sig i smärtor, låt det stanna vid det. 

5. Fasta defensiva 
Ett mål, på vilket Birma kanske inte draperar sig i ära, en ribba och allmänt farligt vid flera tillfällen. Något att gnugga vidare på för grabbarna!

 

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-02-04 18:32:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?