Fem snabba ÄFF-MFF
Nalic, både målgörare och utvisad idag.

Fem snabba ÄFF-MFF

Siffrorna antyder kanske en lätt match och utklassning. Men dom är inte helt rättvisande, det tog lite väl lång tid innan det kändes säkert. Huvudsaken är ju dock att det blev seger.

Trög inledning
I intervju inför matchen sa Rakip att MFF ville fortsätta med den hårda effektiva press de hade i början av matchen mot GAIS men hålla i det längre den här gången. Synd att han glömde att prata med de andra spelarna om det. För där det senast blev tre snabba mål från MFF så var det här mållöst länge och när det äntligen kom så var det från hemmalaget. Det såg lite oinspirerat och ibland slarvigt ut.

Kameraplacering
Visst, man väntar sig väl inte samma produktion i en cupmatch vid en mindre plan som i allsvenskan och att ha bara en kamera kan funka helt ok. Men när denna står placerad så att delar av planen emellanåt skyms av byggnadsställningsstolpar och när kameramannen dessutom inte verkar ha riktigt koll på hur han ska sköta sin kamera så blir det lite väl mycket "vi filmar själva en träningsmatch"-känsla. 

Hugo Larsson
En av de riktigt trevliga sakerna på försäsong och i cupen är när man får se nya unga spelare ta plats i laget. Idag var det Hugo Larssons tur att få göra tävlingsmatchdebut och jag tyckte han gjorde det riktigt bra och bidrog till en del framåt i första. Kul, och hoppas vi kan få se lite mer av honom. 

En riktig pärla 
Idag blev det bara ett mål från Birma men oj vilket mål! Jag var övertygad om att AC själv skulle ta frisparken men istället blev det Birma som bjöd på riktigt smaskigt fotbollsgodis.

Onödig utvisning
Det har pratats en del inför säsongen om att MFF ska försöka undvika onödiga kort i år. Det kan man knappast säga att Nalic gjorde idag. Även om man kan bli frustrerad så är en skallningsrörelse så otroligt fånigt och onödigt. Hade det velat sig illa hade det kunnat skada laget ordentligt, nu verkade det nästan som att man steppade upp vid utvisningen. Onödigt för Adi själv också som ju verkar ha haft tränarens förtroende i säsongsstarten.
 

Åsa Flykt2022-02-26 17:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?