Fem snabba AIK- MFF
dubbel målskytt idag

Fem snabba AIK- MFF

Fem reflektioner efter poängtapp på en åker.

Spel på en åker i huvudstaden
"Katastrof". Så beskrev Kiese Thelin kort och gott planen på Friends. Och nog såg den mer ut som en vinterskadad matta på nån liten arena i Norrland än en nylagd dito på nationalarenan. Har man lagt ner planskötsel i spåren av Corona-krisen? Eller var den en reklampelare för plastamög? Hur som helst så var alla rörande överens om att den var fullkomligt usel och att det påverkade spelkvalitén.

Press, press, press 
Två lag som båda pressar hårt direkt efter bolltapp. Det i kombination med den ovan nämnda usla planen och förmodligen också lite trötta ben gjorde att det blev få längre anfall idag, inte mycket skönspel. Hög intensitet från båda lagen i första halvlek, i andra kändes det som att AIK gjorde det mesta som stod i deras makt för att dra ner på tempot vid varje avblåsning och de fick förfärlligt ont vid varje kroppskontakt. Såklart ska vi kunna hantera det, men irriterande ändå. 

Tungt poängtapp 
Oavgjort brukar kännas som tyngst när man tappar ledning, spelar mot ett på pappret sämre lag och på hemmaplan. Den här matchen passar inte in på någon del av den beskrivningen, men jag har svårt att känna någon entusiasm över poängen även om vi hämtade in ett underläge mot AIK borta. Det har dock förmodligen mer att göra med tidigare poängtapp än detta. Sex poäng på fyra matcher är inte imponerande av ett MFF med guldförväntningar på sig. 

Berget på G
Det ganska tidiga trippelbytet med bland annt Jo Inge Berget lyfta MFF i andra halvlek. Jag bryr mig inte om att det var IKT som petade in den där straffreturen - jag älskade att se Bergets rusning, attityden han visar. Han var ju även inblandad i situationen som gav oss andra straffen och gjorde ett bra inhopp i cupmatchen. Det känns som att Berget är på gång och jag vill gärna se honom från start.

Ja vi (IKT) kan göra mål på straff (och returer)
Han ser stark ut just nu Thelin, spelsugen och verkar ha gott självförtroende. Med förra säsongen i åtanke blir man såklart nervös som MFF:are när det vankas straff. Jag vrålade ett fult ord när Isak msisade straffen men jublade strax därefter när han (tillsammans med Jo Inge) klämde in returen. Många med mig funderade nog på vem som skulle kliva fram på straff nummer två med tanke på att Berget var den som blev nerdragen och IKT missade den första. Isak funderade dock inte, stegade fram och satte säkert dit den andra. Skönt att se, både för den här matchen men för eventuella straffar framöver. 

 

Åsa Flykt2020-06-28 20:08:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?