Grimsta IP, 2023-04-08 15:00

Brommapojkarna - Malmö FF
1 - 2

Fem Snabba: Brommapojkarna - Malmö FF (1 - 2)

Fem Snabba: Brommapojkarna - Malmö FF (1 - 2)

Det blev en lång match men Isaac Kiese Thelin sätter två mål och Malmö FF tar tre poäng!

Vakna, Malmö!
Matchen startar med ett Malmö som spelar med blandad kvalité, några bra korta passningar och några bra långbollar, men ingenting som utmärker sig eller som leder till något. Däremot är det många bollar som hamnar fel, löpningar som sker för tidigt och för sent och inga lägen som skrämmer BP. Olyckligtvis leder den högt offensiva formationen och spelidén till ett insläppt mål. Mycket går att önska sig från di blåe, bättre mottagning av bollen, högre intensitet och en klarare tanke i spelet. Det kreativa och flexibla Malmö från matchen mot Kalmar, ser idag ut som ett förvirrat och frånvarande lag. Malmö måste vakna.

Nej men seriöst, vakna..
Resten av den första halvleken leder till fler farliga målchanser till BP än för Malmö. I princip ingen boll, vare sig lång eller kort, går till rätt spelare eller blir mottagen på ett optimalt sätt för spelarna i den himmelsblå tröjan. Trots att Malmö avslutar den första halvleken med bollinnehav på hela 73% lyckas man inte göra fler än 4 avslut, 0 på mål, oinspirerade passningar och slarvet är alldeles för högt. Taha Ali och Vecchia fungerar inte särskilt bra på yttersidorna i dagens match vilket leder till att Isaac Kiese Thelin inte får se så mycket boll i första halvan. Guldstjärna i första går till Derek Cornelius, Hugo Larsson och de resande Malmö supportrarna som bjudit på ramsor och en hel del bengal-rök.

Bussen blir parkerad
Inför andra halvlek får Taha Ali sitta på bänken medan Sebastian Nanasi kliver på plan, vilket verkar vara en bra idé då det inte är mycket som fungerar för Ali i dagens match. Under matchens gång byts Hugo Larsson och Busanello ut och de offensivt skickliga Moustafa Zeidan och Patriot Sejdiu kliver in, spelet börjar direkt se annorlunda ut. Men vid det här laget ser det omöjligt ut för Malmö att komma in i straffområdet, där i princip hela BP är.

Mål, äntligen!
Malmö gör ännu fler offensiva justeringar för att kunna bryta sig igenom det otroligt täta straffområdet, Søren Rieks byts in för Vecchia och spelarna försöker att få in bollen ännu mer med en blandning av både inlägg och 1v1 spel. En boll från Peña leder till Isaac Kiese Thelin som står i mitten av straffområdet, vilket han sänker mitt i målet. Äntligen! Efter mycket defensivt slarv och flera fina räddningar av Johan Dahlin, spelar Patriot Sejdiu in bollen till Issac Kiese Thelin i tilläggsminuterna som återigen gör mål för di blåe. Det tar sin tid, men Malmö FF får äntligen sina tre poäng.

Knappt godkänt.
Malmö FF, mesta mästarna, ska inte behöva kämpa tills tilläggstid för att kunna vinna över motståndare som Brommapojkarna. Med den spelstilen som visades idag, blev det tydligt att misstag kan leda till förödande konsekvenser, om man ska klara av att spela detta kreativa och rörliga spel så måste man även ha full kontroll. Det fungerar inte när samspelet bland spelarna inte riktigt är där, som idag, och detaljer som borde ha slipats under försäsongen saknas. Trösten, däremot, ligger i att det är så tydligt hur mycket talang och kvalité vi har i truppen, det blev en märkbar skillnad för det bättre efter att flertal byten gjordes. För att vinna Allsvenskan räcker inte det som visades idag, men det räckte i alla fall för att vinna tre poäng mot Brommapojkarna.

Michael Barzegar2023-04-08 17:16:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?