Fem snabba Degerfors IF - Malmö FF  0-5
En debut som lovar mer !

Fem snabba Degerfors IF - Malmö FF 0-5

En viss oro hann sätta sig inför matchen idag. Jag mådde inte bra, kände mig varm, febrig och illamående. Kan vara hettan men jag vill tro att det handlar om fotbollsmatchen som skulle spelas lite drygt 40 mil norrut i den gamla bruksorten tillika Toivonens hemstad. Min oro visade sig vara obefogad och mitt illamående släppte efter jag druckit vatten. Här kommer fem snabba

1. Ljudet 

Pandemin har tvingat merparten av supportrarna att följa matchen från soffan och oftast fungerar tekniken precis som den ska. 
Idag var det inte så och första delen av matchen var både hackande och mötte en med total tystnad. Det blir än mer påtagligt hur viktigt ljudet är under en fotbollsmatch. 
Om jag nu ändå ska kritisera ljudet så är det kraftigt underbetyg till alla 1500 personer på plats idag ska överröstas av Fedel, JDT och Degerfors dito. 

2. Degerfors 

Inför matchen hörde jag att Degerfors inte är så dåliga som ryktet vill göra gällande. Förvisso en storförlust i Stockholm senast men en farlig målskytt längst fram, en målvakt som kan göra riktiga fantommatcher och en Malmöit i form av Anton Kralj som vill utkräva revansch att MFF släppte honom. Det var inga sådana tendenser som visades idag och Degersfors var direkt dåliga idag under större delen av matchen. Försvaret var hopplöst usel och tafatt, anfallet kom inte till några chanser och mittfältet blev uppätna av Lewicki och Bonke. 

3. Lewicki 

Herregud vad bra han är farbror Oscar. Det är ingen tillfällighet att MFFs försvar har blivit bättre sedan Lewicki kom tillbaka in i startelvan. Han är precis överallt på mitten och jag reagerar flera gånger att han täcker ytor som inte täcktes i tidigare matcher. Desto mer som Oscar spelar desto mer övertygad blir jag om att målen vi släppte in under våren hängde i större utsträckning på försvaret än på Marko. 

För mig är Lewicki matchens lirare med råge. 


4. Nyförvärv  

Vi fick stifta bekantskap med dels Peter Gwargis men framförallt Malik Abubakari som fick hoppa in i andra halvlek. Ingen av spelarna gör något större väsen av sig men det är också oerhört svårt när det svårt 5-0 och Degerfors mer eller mindre redan har gett upp. Båda visade på en del tendenser och det är duktiga fotbollsspelare men jag räknar iskallt med att vi får vänta något år innan något börjar visa sig. Abubakari missar dessutom mer eller mindre öppet mål på övertid. 

Mer kan vi däremot säga att Veijko och Colak gör det kanon. Veijko byts in för Rieks och gör helt sonika två oerhört enkla mål. Colak ser ut som Rosenberg och det gör mig oerhört glad. 

5. Utskåpning 

Det var längesen jag såg ett lag ge upp på ett sådant sätt som Degerfors gjorde under andra halvlek. Det var slappt, det var håglöst och framförallt var det pinsamt att se när MFF får göra tre mål på fyra minuter och spelarna egentligen bara tittar på. Att göra fem mål i allsvenskan är bra men idag var det inte MFF som visade mästarklass utan Degerfors som var hopplöst usla. MFF har saker att ta med sig och då i synnerhet att Lewicki och Bonke fungerade samt att det är ytterligare en hållen nolla! 

Kalle Dahlberg2021-07-17 16:53:47
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?