Fem Snabba efter Degerfors IF - Malmö FF 0-2
En känslig Ola firar ett av sina mål.

Fem Snabba efter Degerfors IF - Malmö FF 0-2

Säker seger för Di Blåe efter två fina mål av Ola Toivonen och en strålande comeback av Jonas Knudsen!

Jonas Knudsen
Ja herreminskapare... Efter tio månaders skadefrånvaro var han tillbaka, vår käre Knuda.
Innan kick off skrev jag till några kompisar "Knudan är tillbaka, nu kommer vi att reta gallfeber på Fotbolls-Sverige med långa inkast på IKT." Efter tre minuter spelade hade vi haft en jättechans från Rieks och ett ledningsmål av Toivonen efter Knudsens inkast. Snacka om att infria förväntningarna!

Stora Vallas gräs
När storklubbar som Hammarby och Djurgården spelar på ett uselt stenhårt plastunderlag erbjuder lilla Degerfors en fantastisk gräsmatta på idylliska Stora Valla.
Det finns uppenbarligen hopp om riktig fotboll även på dessa breddgrader, även om de såta rumskamraterna på Tele2 verkar värdera kortsiktiga hemmasegrar högre än gräs och långsiktighet. Vi hjälpte väl inte till direkt idag, men jag hoppas att "Bruket" och dess fina hemmaplan blir kvar i allsvenskan i många säsonger.

Ola Toivonen
Efter en magnifik första halvlek och två oerhört vackra mål, gick Ola Toivonen av i paus efter att han hade, som han själv uttryckte det, "lite konstiga känslor i ljumsken...".
Förhoppningsvis gick Ola av i god tid innan känslorna helt tog överhanden. I pausen spekulerade vi om det handlade om en ny skada eller om det helt enkelt bara var lite vårkänslor som spirade när vår hjälte var hemma i sin ungdoms jaktmarker.

Pågarna
På tal om ungdom fick Hugo Larsson och Sebbe Nanasi spela varsin halvlek och är det något positivt att ta med sig efter den hiskeliga skadefyllda vårsäsongen är det väl att en del ungdomar verkligen har fått mycket speltid, framför allt Hugo. Sebbe har väl haft lite mindre speltid än jag hade hoppats, men inhoppet idag var bra och förhoppningsvis får vi se mer av honom framöver.

Tillbakastudsen
Det började ju givetvis med cupfinalen i torsdags och det fortsatte med en trygg seger idag. Matchen var ingen klang- och jubelföreställning, men en oerhört skön trepoängare som gör att vi håller kvar toppkänningen trots en väldigt bökig vår. Vi behövde verkligen studsa tillbaka efter de tre jobbiga förlusterna och nu har vi gjort det. Framtiden är MFF:s att forma. Helst till ett tjugotredje SM-guld.

Pontus Kroon2022-05-29 16:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?