Fem snabba efter Helsingborg borta
Ett steg närmre guldet

Fem snabba efter Helsingborg borta

Bortavinst i ett Skånederby utan särskild nerv, känsla eller publik. MFF fortsätter tåget mot guldet.

1-0
Matchens första och enda mål kom redan efter ca en kvart. Kiese Thelin satte bollen stensäkert efter en fantastiskt fin chipp från Rakip.

Första halvlek
HIF började egentligen starkast och hade en-två chanser innan målet kom. Efter målet trodde jag på sedvanlig forcering med massa målchanser för MFF och kanske två, tre noll. Men istället blev det kanske den sömnigaste halvleken jag sett på länge. Ingen vilja och felpass på felpass, men utan att egentligen vare sig släppa in eller ut HIF i matchen. 

Andra halvlek
Sista 45 minuterna fortsatte väl egentligen på samma spår, men om möjligt ännu sämre och mer konstigt? Inget spel. Toivonen och AC försvann helt ur matchen och jag ropade på Rieks ganska så länge innan han kom in. Men ingenting hjälpte för spelets skull idag och kanske flimrade katastroftankarna från Djurgården borta förbi, men egentligen inte.

Årets sämsta insats?
Kanske är det tråkigt att tala om dåliga insatser när Malmö vinner matchen, men det måste vara en av årets sämsta insatser, spelmässigt. Inget spel, hackigt och orörligt. Planen var tung och regnet öste ner om vartannat. Det är väl i matcher som denna som avsaknaden av publiken blir extra tydlig. Vi kan bara tro och hoppas att i nästa derby är vi på plats…

10 poäng
Ja, nu är vi tio poäng före tvåan med fyra matcher kvar. Det finns väl inte så mycket mer att säga… frågan är ju bara i vilken omgång det avgörs med säkerhet?

Charlotte Persson2020-11-02 21:17:26
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?