Fem snabba efter IF Elfsborg - Malmö FF
Idag var det inte lika skönt att va Malmö som det varit hittills under säsongen.

Fem snabba efter IF Elfsborg - Malmö FF

Första förlusten är ett faktum och såklart var det IF Elfsborg som skulle lyckas med detta.

Mycket rotation i båda lagen 
Båda lagen hade gjort fem ändringar i sina respektive startuppställningar jämfört med förra matchen, däribland var båda mittbackarna borta. MFF saknade också ett par normalt sett viktiga pjäser, som Cornelius och LBJ. Men framåt fanns ju både målfarliga Botheim och IKT, och med MFF:s välkänt breda trupp så kändes det inför matchen som att Elfsborg skulle lida mest av detta. Den känslan förstärktes när Elfsborgs trotjänare tvingades gå av efter bara ett par minuter på grund av skada. Men, ibland blir det inte alls som man tänkt sig... 

Återigen det där jäkla Elfsborg-spöket 
"MFF brukar ju ha ha svårt för Elfsborg". Malmö FF trivs inte i Borås. Såklart pratades det en hel del om detta faktum inför matchen, dock inte alls lika mycket som vanligt. För den här gången skulle det väl ändå bli annorlunda. Superstarka Malmö FF med idel segrar i de första sex matcherna och 18-1 i målskillnad mot Elfsborg som haft det betydligt tyngre och bara mäktat med två segrar och en oavgjord. Nu skulle det väl ändå gå MFF:s väg. Men nädå. Såklart var det mot oss som boråsarna skulle hitta tillbaks till sitt spel med stark defensiv och skicklighet i att straffa motståndare som tappar boll i farligt läge. Självklart var det dom som skulle bryta vår segersvit. 

Lite av en baksmälla? 
Nej jag syftar inte till att det skulle ha varit något överdrivet festande för MFF-spelarna efter cup-vinsten. Jag tänker snarare på att MFF spelat fyra matcher på 11 dagar och att urladdningen i cupfinalen med förlängningar och straffar kanske satt sina spår. Det såg segt ut, MFF-spelarna var betydligt mer passiva än vi vant oss att se och felprocenten i passningsspelet var lite för hög, och framför allt tappade man boll i lite för många farliga sítuationer. Inte heller på de offensiva hörnorna var vi i närjheten av så farliga som vi blivit bortskämda med. Även om de spelare som haft mindre speltid säkert ville ge allt för att ta chansen, så räckte det inte till. Långt ifrån. 

Käftsmäll 
Fast Elfsborg gick till paus med ledning kändes det absolut inte som att det var kört. Efter deras 2-0 mål blev uppförsbacken såklart ännu tyngre. Men, så idag såg Rydströms byten ut att kunna ge mer positiv effekt än senast mot DIF. Rieks rev upp lite ytor i Elfsborgs straffområde, och en stund efter att AC och Tinnerholm kommit in kändes det som att MFF successivt tog sig mer och mer in i matchen och man började skapa ett tryck framåt. Då trodde jag fortfarande på att en vändning, för åtminstone en poäng, skulle vara möjlig. Men, så tappar vi återigen bollen i ett farligt läge och på ett inlägg stötte Martin Olsson in bollen i eget mål när han skulle rensa. Trots att vi reducerade efter detta så kändes det kört. 

Slicka såren 
Nu är det mer än en vecka till nästa match, 13 maj mot IFK Göteborg borta. Spelarna får en chans att slicka såren och kanske framför allt också att träna tillsammans - något det inte blir mycket av när matcherna duggar tätt. Det kan nog inte skada för oss supportrar heller att få en liten paus, det är nog många stämband som kan må bra av lite vila. Och: Vi kommer till även den matchen som serieledare. 

Åsa Flykt2024-05-05 16:10:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?